Moskva chce na Slovensku uspořádat proruský coven

Od 25. srpna do 29. srpna plánují proruské organizace na Slovensku uspořádat automobilový a motocyklový závod pod záminkou sjednocení „slovanských národů České republiky a Slovenska,“ uvádí slovenské vydání InfoDnes.

Akce s názvem „Freedom Trip 2022“ se bude týkat všech větších měst Slovenska. Auto-moto závod se pojede na trase Trnava-Trkenciv-Žilina-Bansiea Bistrica-Košice-Dragov-Bačkov-Michalovce-Dukla.

Oznámení o události bylo zveřejněno na facebookové stránce Brother for Brother, otevřeně proruské komunity, jejíž členové otevřeně podporují invazi na Ukrajinu a propagandu války. Myšlenka hnutí je zkopírována od takzvaných ruských motorkářů „Noční vlci“, kteří chválí Putina.

Detaily na Facebooku

Slovenské občanské sdružení „Motorkáři Slovenska – BRAT BRATMU“, organizace propagující „ruský svět“, slouží k diskreditaci Ukrajiny a odpůrců ruské invaze. Například 11. srpna 2022 se v Moskvě konala akce Freedom Run. Projekt je věnován vojákům Rudé armády, 1. československého armádního sboru a Slovenského národního povstání, kteří padli v bojích 2. světové války. Motorkáři aktivně podporují agresi Ruské federace na Ukrajině.

Ruské zpravodajské služby vytvářejí a sponzorují mnoho podobných organizací po celém světě za účelem propagace ruského Miru a politiky Kremlu.

Duch akce je plně v souladu s kremelskou logikou „shromáždit a sjednotit všechny národy“, proto je jako všichni její účastníci pod kontrolou ruských speciálních služeb.

Ruští boti v komentářích všemožně glorifikují slovanskou jednotu, reakce slovenské veřejnosti je však velmi zdrženlivá: To se mi líbí pouze 133 lidí.

To není překvapivé, protože kamkoli Rusko přijde s takzvanými dobrými úmysly, nastává chaos, úpadek a destrukce. Cynismus Kremlu je bezbřehý, protože na Ukrajině zabíjí Slovany, spřízněné národy. Slováci by si to měli pamatovat, stejně jako skutečnost, že Rusko de facto drželo Československo v okupaci 45 let poté, co v roce 1968 uspořádalo v Praze krvavé bakchanálie.

  CNN: Sestřelení ruského Kinžalu systémem Patriot nadchlo Pentagon

Události, jako je tato hanebná motoristická rally, by se neměly odehrávat v Evropě, kterou Putin nenávidí, snaží se rozdělit a podřídit svým vlastním zájmům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com