Izraelská armáda se stáhla po více než týdnu z Džanínu, uvádí palestinská média

Izraelské ozbrojené síly se po desetidenní operaci stáhly z Džanínu na okupovaném Západním břehu Jordánu a tamního uprchlického tábora. S odvoláním na palestinskou agenturu WAFA to dnes napsala agentura Reuters.

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že během „násilné agrese“ Izraele zahynulo ve městě a v táboře 21 lidí. Svědek Reuters řekl, že za sebou izraelská armáda zanechala rozsáhlé škody na infrastruktuře.

Palestinská diplomacie pak v prohlášení na facebooku Izrael obvinila, že na okupovaný Západní břeh přenáší destrukci a ničení z Pásma Gazy.

Izraelská armáda provádí razie v palestinských městech na Západním břehu dlouhodobě a výrazně je zesílila po loňském teroristickém útoku palestinské skupiny Hamás z Pásma Gazy na Izrael. Od té doby armáda zasahuje na Západním břehu téměř denně a zabila při tom podle palestinského ministerstva zdravotnictví stovky Palestinců včetně civilistů. Na 10.000 lidí zatkla.

Zatím poslední izraelská operace na Západním břehu Jordánu začala minulý týden ve středu v časných ranních hodinách, kdy stovky izraelských vojáků s podporou vrtulníků, bezpilotních letounů a obrněných transportérů vpadly do Tulkarmu a Džanínu na severu Západního břehu, kde jsou ozbrojené skupiny obzvláště aktivní.

Izraelská vláda tvrdí, že cílí na teroristy z Hamásu a jeho spojence, aby zabránila útokům na izraelské civilisty.

ČTK

  Premiér Fico je ve stabilizovaném, ale stále vážném stavu, uvedla ministryně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com