Krejčíková, Muchová a Lehečka postoupili, Bouzková vypadla, Macháč vzdal

Tenistky Barbora Krejčíková a Karolína Muchová postoupily na turnaji v čínském Ning-po do čtvrtfinále. Wimbledonská šampionka a třináctá hráčka světového žebříčku Krejčíková zdolala po boji domácí Číňanku Ma Jie-sin 7:6, 6:3. Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Muchová vyřadila podruhé ve třech týdnech Rumunku Jacqueline Cristianovou, kterou porazila hladce 6:2, 6:1.

Turnaj v Ning-po je pro Krejčíkovou přípravou na Turnaj mistryň. Den po potvrzení účasti v Rijádu se trápila s Ma Jie-sin, jež v pořadí figuruje až ve třetí stovce, necelé dvě hodiny. V dalším kole narazí na sedmnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou, devatenáctou hráčku světa.

Krejčíková přišla v první sadě s Ma Jie-sin, dvakrát o servis, ale dvěma brejky set dovedla do tie-breaku. Prohrávala v něm ještě 3:5, pak už ale dominovala. Po vyrovnaném začátku druhého dějství od stavu 2:3 už nezaváhala, znovu dvakrát získala podání čínské soupeřky a proměnila první mečbol.

Krejčíková letos odehrála pět čtvrtfinálových zápasů a uspěla jen ve Wimbledonu, kde vybojovala nečekaný titul.

Osmadvacetiletá Muchová zvládla duel se 73. hráčkou světa Cristianovou za hodinu a 18 minut. Šestkrát se jí povedl brejk, sama přišla o servis jednou. O dva roky mladší Rumunku vyřadila podruhé v krátké době, na konci září ji porazila také v Pekingu. Ve čtvrtfinále narazí Muchová na nasazenou sedmičku Rusku Annu Kalinskou.

Olomoucká rodačka měla od začátku vývoj ve svých rukou. V prvním setu se díky dvěma brejkům ujala vedení 4:0 a sadu doservírovala. Na začátku druhého setu Muchová přišla o servis, od stavu 1:1 ale získala pět her a při soupeřčině podání využila druhý mečbol. Připsala si 13. vítězství z posledních 15 zápasů.

Lehečka postoupil v Antverpách přes Altmaiera do čtvrtfinále

Jiří Lehečka postoupil na tenisovém turnaji v Antverpách pošesté v sezoně do čtvrtfinále. Pátý nasazený český reprezentant při debutu na belgickém European Open porazil ve 2. kole Němce Daniela Altmaiera ve vyrovnaném duelu 6:4, 6:3.

Dvaadvacetiletý Lehečka zvládl první vzájemný zápas s Altmaierem za hodinu a čtvrt. Soupeři třikrát sebral podání, sám naopak všechny tři brejkové hrozby odvrátil. Dál tak může pomýšlet na zisk druhého letošního i kariérního titulu.

  Pastrňák vstřelil dva góly, Ovečkin přeskočil Howea v tabulce střelců NHL

O třetí semifinálovou účast v sezoně, kterou mu narušila dlouhá pauza zaviněná frakturou bederního obratle, se utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Stefanosem Tsitsipasem z Řecka a Brazilcem Thiagem Seybothem Wildem.

Bouzková v boji o čtvrtfinále v Ósace znovu nestačila na Bogdanovou

Tenistka Marie Bouzková do čtvrtfinále turnaje v Ósace nepostoupila. Rumunce Aně Bogdanové podlehla i potřetí, tentokrát při své premiéře na japonských turnajích 0:6 a 6:7. Tomáš Macháč vzdal na turnaji v Almaty duel s domácím Bejbitem Žukajevem. V souboji o čtvrtfinále v té době prohrával 1:3 v prvním setu.

Šestadvacetiletá Bouzková usilovala o čtvrté čtvrtfinále v sezoně, ale začala „kanárem“. Bogdanové se poté vyrovnala, druhou sadu s rozjetou rumunskou kvalifikantkou dovedla do tie-breaku, ale ztratila ho 5:7. Ani dnes nesebrala Bogdanové alespoň set.

Turnaj pro Bouzkovou skončil, protože do čtvrtfinále čtyřhry s kolumbijskou spoluhráčkou Kamilou Osoriovou nenastoupily. Již o finále dnes hrála další Češka Anna Sisková, ale s Italkou Angelicou Moratelliovou podlehly jasně 1:6, 3:6 japonsko-německé dvojici Ena Šibaharaová, Laura Siegemundová.

Macháč vzdal v Almaty duel se Žukajevem

Tomáš Macháč vzdal na turnaji v Almaty duel druhého kola s domácím Bejbitem Žukajevem. Za stavu 1:3 v prvním setu česká jednička a pátý nasazený hráč nemohl pokračovat kvůli zdravotním potížím. Utkání trvalo pouhých 17 minut a kazašský tenista slaví první postup do semifinále na okruhu ATP.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Macháč, který se před týdnem probojoval do semifinále silně obsazeného turnaje v Šanghaji, nenavázal v Almaty na vítězství z úvodního kola, kde porazil jiného Kazacha Timofeje Skatova. Žukajevovi patří ve světovém žebříčku 213. místo a na turnaji startuje díky divoké kartě.

Pětadvacátý hráč světa Macháč přišel ve čtvrté hře o servis a viditelně se necítil na kurtu fit. Poté co Žukajev získal za stavu 3:1 při svém podání další fiftýn, vyžádal si český tenista pauzu na ošetření. Po následné konzultaci se supervizorem utkání vzdal.

  Čeští futsalisté na mistrovství světa končí, favorizovaní Španělé je v osmifinále porazili 5:2

„Do čtvrtfinále jsem se dostal poprvé v životě. Jsem překvapený. Sehráli jsme jen čtyři hry, než vzdal. Jsem rád, že jsem postoupil, ale také přeju Tomášovi hodně štěstí a snad bude brzy v pořádku,“ řekl v rozhovoru na kurtu Žukajev.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Almaty

(tvrdý povrch, 1,117.465 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Žukajev (Kaz.) – Macháč (5-ČR) 3:1 skreč.

 

Turnaj žen v Ning-po

(tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Krejčíková (4-ČR) – Ma Jie-sin (Čína) 7:6 (7:5), 6:3, Muchová (ČR) – Cristianová (Rum.) 6:2, 6:1, Haddadová Maiaová (6-Braz.) – Boulterová (Brit.) 7:6 (7:2), 7:5, Kalinská (7-Rus.) – Jüan Jüe (Čína) 6:3, 6:3.

 

Turnaj mužů v Antverpách

(tvrdý povrch, dotace 767.455 eur):

Dvouhra – 2. kolo:

Lehečka (5-ČR) – Altmaier (Něm.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra – čtvrtfinále:

Nědovjesov, Galloway (Kaz./USA) – Pavlásek, Dodig (4-ČR/Chorv.) 3:6, 6:3, 10:5.

 

Turnaj žen v Ósace

(tvrdý povrch, dotace 267.080 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Bogdanová (Rum.) – Bouzková (4-ČR) 6:0, 7:6 (7:5), Birrellová (Austr.) – Mertensová (3-Belg.) 3:6, 7:5, 4:1 skreč, Saitoová (Jap.) – Avanesjanová (5-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4, Parryová (7-Fr.) – Minnenová (Belg.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra – 2. kolo:

Niculescuová, Bucsaová (4-Rum./Šp.) – Bouzková, Osoriová (ČR/Kol.) bez boje.

Semifinále:

Šibaharaová, Siegemundová (3-Jap./Něm.) – Sisková, Moratelliová (ČR/It.) 6:1, 6:3.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com