České Budějovice zabojují o první domácí výhru proti Spartě

rytirikladno.cz

Budějovice – Hokejisté Českých Budějovic budou mít už devátý pokus o první domácí vítězství v extraligové sezoně. Nováček soutěže změří dnes od 17:30 v předehrávce 24. kola síly se Spartou. Čtvrtí Pražané budou chtít na ledě posledního celku tabulky odčinit předchozí dvě porážky.

Jihočeši si za osm zápasů na svém kluzišti připsali jen tři body z 24 možných. Celkem dosáhli zatím jen na dvě vítězství, přesto v tabulce mají v dosahu kvarteto týmů. S ohledem na jméno čtvrtečního soka by byla případná premiérová výhra ještě o to cennější.

„Sparta je pojem! Už jako kluk, když jsem přišel na stadion, tak na Spartu byl vždycky plný barák. Teď to bohužel nejde. Sparta je ale pojem svou historií a tradicí, které si nekoupíte. Každý hráč se na ni vybičuje k co nejlepším výkonům, protože ji chce porazit,“ prohlásil hlavní kouč Jihočechů Václav Prospal.

Jak je mužstvo natěšené a odhodlané uspět, potvrdil i obránce Pavel Pýcha. „Moc se na tento souboj těšíme. Sedm let sem jezdily týmy z první ligy a teď sem jezdí elita. Vím, že fanoušci takové zápasy vyhlíží, a je škoda, že se na ně nemohou přijít podívat osobně,“ litoval jasně nejproduktivnější hráč Motoru.

„Pro nás je každý zápas obrovsky důležitý, nemůžeme příliš řešit, proti komu hrajeme. Chceme bodovat v každém utkání, zatím se nám to příliš nedaří. Byli jsme kolikrát blízko, ale nedotáhli jsme to. Věřím, že domácí bilanci ve čtvrtek protrhneme,“ dodal Pýcha.

Sparta nechce být prvním týmem, který se bude vracet z jihu Čech jako poražený, ale priority, jimiž se trenéři zaobírají, jsou jinde. „Pro nás je to zápas jako každý jiný. My teď nemáme dobré období, nehrajeme dobře. Musíme hrát ještě lépe než ty dvě třetiny v Třinci, kde první třetina nebyla z naší strany vůbec povedená,“ řekl ČTK trenér Miloslav Hořava.

  Sáblíková těsně bez medaile, další výhra hokejistek a dvojitý nezdar curlerů

I přes postavení domácích v tabulce očekává velmi těžký zápas. „Určitě dobře vnímáme, jak Budějovice čím dál víc přivykají na extraligu. Potkali jsme je navíc během letní přípravy v poháru, takže víme, že proti nám bude stát pracovité mužstvo, které hraje poctivý a aktivní hokej. V naší hře jsou pořád výkyvy. A my zatím pátráme, proč tomu tak je, snažíme se najít příčinu, ale zatím neznám odpověď,“ podotkl Hořava.

Těšit ho ale může uspokojivý zdravotní stav mužstva. „Trápí nás jen nějaké drobnosti, jde ale o klasické hokejové šrámy,“ uvedl Hořava.

Statistické údaje před dnešní předehrávkou:

——–

Madeta Motor České Budějovice (14.) – HC Sparta Praha (4.).

Začátek zápasu: 17:30 (O2 TV Sport).

Nejproduktivnější hráči: Pavel Pýcha 16 zápasů/13 bodů (4 branky + 9 asistencí) – Michal Řepík 18/14 (6+8).

Statistiky brankářů: Jiří Patera průměr 2,19 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,18 procenta a jednou udržel čisté konto, Marek Čiliak 3,84 a 86,67 – Matěj Machovský 2,42, 90,93 a dvakrát udržel čisté konto, Jakub Neužil 2,25 a 89,87.

Zajímavosti:

– Motor po návratu do extraligy po sedmi letech doma prohrál všech osm utkání v sezoně a získal v nich jen tři body.

– České Budějovice bodovaly ve čtyřech z posledních šesti zápasů, dvakrát z toho naplno a dvakrát prohrály v nastavení.

– Sparta prohrála tři z posledních čtyř zápasů a získala v nich jen čtyři body.

– České Budějovice se utkaly se Spartou v srpnu v Poháru Generali České pojišťovny a oba duely prohrály venku i doma shodně 2:5.

– V extralize České Budějovice se Spartou hrály naposledy v sezoně 2012/13 a Pražané poslední tři duely vyhráli.

– Sparťanský obránce Martin Jandus dnes slaví 23. narozeniny.

– Sparťanskému útočníkovi Lukáši Pechovi chybí dva body k hranici 600 v extralize. Na kontě má z 897 zápasů 224 branek a 374 asistencí.

  Djokovič podle otce nebude startovat na Australian Open

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com