Pavlík se omluvil za slovní útok na rozhodčí a rezignoval na funkci v APK LH

Majitel extraligových Vítkovic Aleš Pavlík, jenž ve středu po druhém semifinále play off hokejové extraligy proti Hradci Králové kritizoval rozhodčí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní, rezignoval na post prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Pavlík o svém rozhodnutí informoval na oficiálním webu ostravského klubu. Za své počínání se také omluvil.

„Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Souhlasím s majitelem Mountfieldu Hradec Králové Miroslavem Schönem, že jsem svými výroky po druhém semifinálovém utkání překročil červenou čáru,“ prohlásil Pavlík a omluvil se za slova, která pronesl v emocích. „A jelikož je třeba nést následky za své jednání, rozhodl jsem se s okamžitou platností rezignovat na post prezidenta APK LH,“ oznámil.

Vítkovice prohrály druhý zápas série 2:3 v prodloužení. Bezprostředně po jeho skončení Pavlík rozhodčí v útrobách Ostravar areny slovně napadl. Následně klub vydal prohlášení, ve kterém utkání označil za ovlivněné a nesouhlasil s uznáním druhé a třetí branky Hradce Králové. Vedení extraligy a komise rozhodčích ale ve čtvrtek potvrdily, že hlavní arbitři Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček nechybovali a obě složité situace vyhodnotili správně.

Pavlíkovo rozhodnutí ocenil i ředitel extraligy Martin Loukota. „Důvody jeho rozhodnutí chápu, plně respektuji, že se postavil k důsledkům svého chování čelem jako chlap,“ řekl Loukota novinářům v Třinci, kde sledoval semifinálový zápas Ocelářů s Pardubicemi (0:2). „Za asociaci bych mu chtěl poděkovat za to, co pro extraligu za 12 let ve funkci prezidenta udělal. Lidsky mě mrzí, že z této pozice odchází tak zkušený a schopný manažer a člověk,“ uvedl Loukota. Dodal, že Pavlík si je podle jeho informací dobře vědom, že „překročil čáru“.

Chováním Pavlíka se v příštích dnech bude zabývat i disciplinární komise soutěže ve spolupráci s Loukotou. Majitel Vítkovic, jenž je zároveň i viceprezidentem Českého svazu ledního hokeje, věří, že jeho krok pomůže k uklidnění situace.

  Koudelka se kvalifikoval do úvodního závodu Turné v Oberstdorfu

„Věřím, že od této chvíle už se naše, po hokejové stránce výborná série vrátí zpět na led a už tam i zůstane. Těšíme se společně s Mountfieldem na další zápasy série,“ dodal Pavlík. Příští utkání se uskuteční v sobotu v Hradci Králové, který vede v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

O tom, kdo Pavlíka nahradí v čele APK LH, se rozhodne na nejbližší valné hromadě asociace. Řádné zasedání zástupců extraligových týmů je naplánované na poslední týden v dubnu, teoreticky se ale může uskutečnit i mimořádné jednání. V případě, že by se finálová série hrála na maximální počet sedmi zápasů, mohla by se valná hromada uskutečnit v květnu. Případné sedmé utkání je na programu 30. dubna.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com