Při útoku v Tel Avivu zemřel jeden člověk, dalších šest lidí je zraněných

Při útoku na přímořské promenádě v Tel Avivu dnes zemřel nejméně jeden člověk, dalších šest lidí je zraněných. Informovalo o tom izraelské ministerstvo zahraničí, které útok označilo za teroristický čin. Útočník, který střílel a najížděl autem do chodců, je podle deníku Haarec mrtvý. Podle záchranářů jsou oběťmi útoku zahraniční turisté.

List The Times of Israel s odkazem na zdravotnickou službu Magen David Adom napsal, že útok se odehrál na dvou místech v hojně navštěvované části města u pobřeží Středozemního moře. Obětí útoku je zhruba třicetiletý muž, podle serveru Walla šlo o italského turistu.

Izraelské úřady používají termín „teroristický čin“ pro útoky spáchané Palestinci, připomíná agentura AP. List Haarec napsal, že podezřelým útočníkem je izraelský Arab z obce Kafr Kásim na okupovaném Západním břehu Jordánu.

V Izraeli panuje v posledních dnech velmi napjatá atmosféra poté, co izraelská policie tento týden provedla razie v jeruzalémské mešitě Al-Aksá. Po nich následovaly raketové útoky na Izrael z Pásma Gazy a také z Libanonu, na které armáda odpověděla nálety. Policie dnes intenzivně pátrá i po pachateli nebo pachatelích útoku na okupovaném Západním břehu Jordánu, kde po střelbě na osobní auto zemřely dvě Izraelky, třetí je těžce zraněná.

ČTK

  Proč vstup Ukrajiny do EU zachová bezpečnost celé Evropy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com