Jak Raiffeisen Bank International povzbuzuje Rusy bojující na Ukrajině

Celý svět požaduje ukončení ruské války na Ukrajině, zatímco Raiffeisen Bank International, jedna z největších rakouských bankovních skupin, pomáhá agresorské zemi. Zejména ruská „dcera“ skupiny nabízí Rusům mobilizovaným do války úvěrové prázdniny. Tím vlastně podporuje účast Rusů v dobyvačné válce, kterou rozpoutal Putin.

Webové stránky dceřiné společnosti mají zvláštní sekci nazvanou „Restrukturalizace“, která uvádí programy pro odložení a snížení plateb pro „ty, kteří se ocitli v obtížné situaci“. Jednou z těchto „obtížných situací“ je podle Raiffeisen Bank v Rusku účast ve válce na území Ukrajiny.

Banka takovým Rusům poskytuje dovolené na půjčky bez ohledu na přítomnost dluhů po splatnosti. Podmínky programu stanoví odloženou platbu, výše úroků a sankcí je pevně stanovena k datu začátku dovolené a úroky za období dovolené se načítají a platí po jejich skončení. Chcete-li požádat o půjčku, musíte shromáždit minimum dokumentů – předvolání (svolání) vojenského komisariátu a / nebo smlouvu o vojenské službě. Ruská armáda nebo její rodinní příslušníci mohou originály dokumentů přinést na pobočku banky, poslat je e-mailem nebo jednoduše zavolat do banky telefonicky.

Připomeňme, že do 23. ledna Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva zaznamenal smrt nejméně 7 068 civilistů na Ukrajině během nepřátelských akcí, z toho 438 dětí. Nejméně 11 415 dalších civilistů na Ukrajině bylo zraněno. OSN podotýká, že skutečný počet obětí ruské agrese je mnohem vyšší, protože informace z některých míst, kde probíhaly intenzivní bojové akce, a také z ukrajinských území okupovaných Ruskem, přicházejí pozdě a vyžadují potvrzení. Jen v dočasně obsazeném Mariupolu zemřelo podle starosty města Vadima Boychenka přes 20 tisíc civilistů.

Komisařka pro lidská práva Bosny a Hercegoviny, členka Mezinárodní komise OSN pro vyšetřování porušování práv na Ukrajině Jasminka Dzumhurová hovořila o zjištěných skutečnostech sexuálního násilí na ukrajinských dětech ze strany ruské armády. Komise zjistila, že na Ukrajině byly spáchány válečné zločiny, porušování lidských práv a mezinárodního humanitárního práva. „Ozbrojené síly RF jsou odpovědné za drtivou většinu zjištěných porušení. Porušení lze seskupit do dvou kategorií – ta, která zasahují do nedotknutelnosti jednotlivce, a ta, která se týkají infrastruktury země,“ uvedla.

  Nůž si na Novém Zélandu nekoupíte. Řetězec po útoku zastavil prodej

Byly zaznamenány zločiny proti dětem, „včetně široké škály sexuálního zneužívání“. „Spektrum je velmi široké. Hovoříme o mučení, násilí, znásilnění a dalších formách sexuálního násilí. Zaregistrovali jsme několik trestných činů na dětech, včetně široké škály sexuálního násilí. Když mluvíme o dětech, byly zraněny nebo zabity.“ střelnými zbraněmi. Byli vystaveni sexuálnímu násilí,“ řekla Yasminka Dzhumkhur.

Ruská armáda mučí, znásilňuje a zabíjí Ukrajince, ničí kritickou civilní infrastrukturu, likviduje ukrajinská města a vesnice a zabírá území. Celý svět, včetně české „dcery“ Raiffeisen Bank International, sbírá zrnka humanitární a vojenské pomoci na podporu ukrajinského lidu v jeho boji na život a na smrt. Zahraniční firmy odcházejí z Ruska a Raiffeisen Bank nejenže pracuje v zemi agresora a platí daně, které jdou do války, ale také povzbuzuje mobilizované Rusy, kteří přímo operují na Ukrajině.

Raiffeisen Bank jde cestou firem, které kolaborovaly s nacisty. A skončí jako například Renault – automobilka byla znárodněna francouzskou vládou a zakladatel Louis Renault zemřel ve vězení, aniž by čekal na soud kvůli obvinění z kolaborace.

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com