Předseda komunistů Filip je v nemocnici, údajně s podezřením na infarkt

Předsedu komunistické strany a prvního místopředsedu Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa hospitalizovali ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Jako první o tom informoval server Novinky.cz, podle kterého mají zdravotníci podezření, že pětašedesátiletý politik utrpěl infarkt. Hospitalizaci potvrdila ČT mluvčí KSČM Helena Grofová, diagnózu však nikoli.

„Mohu potvrdit, že pan předseda Vojtěch Filip je hospitalizován a v současné době ho vyšetřují lékaři. Podezření na infarkt zatím nemohu potvrdit, nerada bych spekulovala o jeho zdravotním stavu,“ uvedla mluvčí KSČM Helena Grofová.

Záchranka odvezla Vojtěcha Filipa do nemocnice ze sídla komunistické strany v ulici Politických vězňů v centru Prahy. „Byla to náhlá indispozice a byl odvezen rychlou záchrannou službou,“ uvedl místopředseda KSČM Stanislav Grospič. Záchranáři přepravili místopředsedu sněmovny do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlovo náměstí, doplnila poslankyně Miloslava Vostrá.

I když nezasedá plénum Poslanecké sněmovny, měl Filip ve středu reprezentovat poslance – do jeho rukou měl složit slib nově zvolený ombudsman Stanislav Křeček. Ceremoniál proběhne, ale Filipa nahradí další místopředseda dolní komory Tomio Okamura (SPD), sdělil další místopředseda Vojtěch Pikal (Piráti). Předseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) je na zahraniční cestě.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3050506-predseda-komunistu-filip-je-v-nemocnici-s-podezrenim-na-infarkt

  ČR má mít prezidenta s politickými zkušenostmi, odůvodnil Zeman podporu Babiše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com