Plíšková i Kvitová vyprovodily soupeřku kanárem. Strýcová v Dauhá končí

Tennis – Australian Open – Quarter Final – Melbourne Park, Melbourne, Australia – January 28, 2020 Czech Republic’s Petra Kvitova in action during her match against Australia’s Ashleigh Barty REUTERS/Hannah Mckay

Tenistka Petra Kvitová otočila ve druhém kole turnaje v Dauhá zápas se Španělkou Carlou Suárezovou a vyhrála 4:6, 6:3, 6:0. Vítězka turnaje z roku 2018, která měla v prvním kole volný los, se v osmifinále střetne s Jelenou Ostapenkovou. Lotyška zdolala Barboru Strýcovou 6:1, 6:2.

V osmifinále je i Karolína Plíšková která si snadno poradila s Američankou Bernardou Peraovou. Stejně jako Kvitová nadělila soupeřce „kanára“ a za necelou hodinu zvítězila 6:3, 6:0. O postup dnes bude hrát ještě Tereza Martincová s Marií Sakkariovou z Řecka.

Kvitová odehrála první zápas od odstoupení z turnaje v Petrohradu kvůli nemoci před jedenácti dny. „Měla jsem kašel, trošku horečku, ale už se cítím mnohem lépe, i když ještě občas zakašlu,“ uvedla po příjezdu do Dauhá dvojnásobná wimbledonská vítězka.

V prvním setu se Suárezovou, která po sezoně ukončí kariéru, se Kvitová zastřelovala. Po chybách přišla o podání na 2:4 a set už nezachránila, ale od druhé sady dominovala a na závěr Španělce uštědřila „kanára“.

„Carla je pro mě vždy těžká soupeřka s vynikajícím nebezpečný bekhendem a jsem moc ráda, že jsem zápas zvládla a vyhrála,“ řekla osmá nasazená Kvitová na kurtu. Utkání s vítězkou turnaje z roku 2016 ukončila po hodině a 42 minutách smečí, což byl její 39. vítězný úder.

S Ostapenkovou má Kvitová vyrovnanou bilanci 3:3. S bývalou šampionkou Roland Garros se naposledy střetla předloni.

Plíšková měla stejně jako Kvitová v prvním kole volno. Proti Peraové odvracela turnajová trojka hned v úvodní hře dva brejkboly, o další svůj servis přišla. Od stavu 2:2 ale česká favoritka měla utkání pevně pod kontrolou, Peraové už povolila jediný game. Ve druhém setu se dokonce Plíškové, která obvykle nedává emoce příliš najevo, vloudil do tváře úsměv.

V osmifinále je i nejvýše nasazená Australanka Ashleigh Bartyová, která si bez potíží poradila s Němkou Laurou Siegemundovou. Naopak po prohře s Kazaškou Julijí Putincevovou vypadla obhájkyně titulu Belgičanka Elise Mertensová, neuspěla ani vítězka Australian Open Američanka Sofia Keninová.

  ELH: České Budějovice deklasovaly Pardubice 7:1, Sparta je už třetí

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,240.445 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Karolína Plíšková (3-ČR) – Peraová (USA) 6:3, 6:0, Kvitová (8-ČR) – Suárezová (Šp.) 4:6, 6:3, 6:0, Ostapenková (Lot.) – Strýcová (ČR) 6:1, 6:2, Sabalenková (9-Běl.) – Kontaveitová (Est.) 7:5, 2:6, 7:5, Čeng Saj-saj (Čína) – Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:1, Kuzněcovová (Rus.) – Šwiateková (Pol.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra – 2. kolo: Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) – Klepačová, Hradecká (Slovin./ČR) 4:6, 6:3, 10:6.

Zdroj: https://sport.aktualne.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com