Česko má tři případy koronaviru: Podezření je i na Hradecku

V Česku jsou tři lidé nakažení novým koronavirem. Dva leží v pražské Nemocnici Na Bulovce, jeden byl přijat v Ústí nad Labem, i ten byl převezen do Prahy na Bulovku. Potvrdil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na mimořádné tiskové konferenci v neděli odpoledne.

První z Čechů podle ministra onemocněl poté, co se vrátil z italské univerzity. Druhým případem je mladá Američanka, které studuje v Miláně a poté, co přijela do Prahy, se jí zhoršil zdravotní stav. Poslední muž, kterého přijala nemocnice v Ústí nad Labem, se vrátil z lyžařské dovolené rovněž z Itálie.

Ministr potvrdil, že průběh není u žádného z pacientů závažný. Česko se tak přidalo na seznam více než 50 zemí, kde se onemocnění způsobené novým koronavirem objevilo. O víkendu své první pacienty eviduje například Irsko či Ekvádor.

Onemocnění COVID-19 už se objevilo i v sousedních zemích – v Rakousku a v Německu. Rakousko má nyní 14 případů, u nichž má přehled, kde se lidé nakazili. V Německu je dohromady 129 případů, jejich počet o víkendu (mezi sobotou a nedělí) skokově vzrostl.

Přitom 19 případů pacientů s novým koronavirem je ve spolkové zemi Bavorsko, které s Českou republikou sousedí. Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn před několika dny prohlásil, že vzhledem k rostoucímu počtu nemocných nelze vysledovat všechny části řetězce při šíření nákazy.

  Vláda odvolala zmocněnce pro jádro Míla. Kritizoval postup ministerstva průmyslu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com