Část pražských vysokých škol ruší výuku. Učitel byl v kontaktu s nakaženým

Strojní fakulta Českého vysokého učení technického v Praze ruší výuku. Jeden z jejích vyučujících přišel do kontaktu s kolegou, který se nakazil na konferenci v italském městě Udine, odkud se vrátil minulý týden. Dva dny se nebude vyučovat ani na České zemědělské univerzitě, k níž nemocný patří.

„Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, muž, který se vrátil z konference v Udine (kde byl ve společnosti 1 nakaženého) a je hospitalizován na Bulovce, je z České zemědělské univerzity. Jeho kolega (stále zdravý) byl ve čtvrtek na obhajobě doktoranda v Dejvicích na FS ČVUT,“ uvedl na stránkách Fakulty strojní ČVUT její děkan Michael Valášek.

„Proto podle instrukce pana rektora vyhlašuji na pondělí 2. 3. pro FS ČVUT samostudium místo výuky pro všechny studenty a práci z domova pro všechny zaměstnance,“ upozornil dále děkan, podle kterého nikdo přímo nemocný na ČVUT nebyl.

„Momentálně čekáme, jaké další pokyny nám dá Krajská hygienická stanice hlavního města Prahy. Strojní fakulta je ale pro dnešek zavřená,“ doplnil z PR oddělení fakulty Ladislav Lašek.

Vyučování se ruší, hlásí Česká zemědělská univerzita

Dva dny se nebude vyučovat ani na České zemědělské univerzitě. Zrušení platí pro pondělí a úterý.

„Informaci ke studentům i vyučujícím budeme dostávat pomocí školního webu či sociálních sítí. Na rektorátě bude v jednu hodinu odpoledne tisková konference, kde řekneme další plány,“ upřesnila mluvčí České zemědělské univerzity Karla Mráčková.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Index PES stoupl o bod, reprodukční číslo se vrátilo nad 1,0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com