Stav britského premiéra se zhoršil, je na jednotce intenzivní péče

Stav britského premiéra Borise Johnsona, který je nakažený koronavirem, se podle jeho kanceláře odpoledne zhoršil. V londýnské nemocnici jej přemístili na jednotku intenzivní péče. Rusko hlásí zatím rekordní nárůst počtu nakažených v zemi, za posledních 24 hodin eviduje téměř tisíc nových případů. Nejvíce nakažených koronavirem mají ze všech zemí světa USA. Slovensko, které má první dva případy úmrtí v souvislosti s koronavirem, oznámilo, že od středy na deset dnů obnoví kontroly na hranicích. Země také na šest dní omezí volný pohyb lidí.

Zdravotní stav britského premiéra Borise Johnsona se během odpoledne zhoršil, oznámila jeho kancelář. Předseda vlády byl na doporučení jeho lékařského týmu přesunut na jednotku intenzivní péče. Jeho povinnosti přebírá šéf britské diplomacie Dominic Raab, který v rozhovoru s BBC ujišťoval o „silném týmovém duchu“ vlády.

„Premiér požádal ministra zahraničí Dominika Raaba, aby jej zastupoval tam, kde je to nutné. Premiérovi se dostává prvotřídní péče, děkuje všem pracovníkům (státního zdravotnického systému) NHS za jejich namáhavou práci a nasazení,“ dodává prohlášení úřadu vlády.

Do nemocnice St Thomas‘ Hospital se 55letý Johnson přesunul v neděli večer poté, co se už déle než týden potýkal s nemocí. Vládní prohlášení tehdy hovořilo o „preventivním kroku“ a „rutinních“ vyšetřeních.

Na jednotce intenzivní péče je premiér podle britských médií přibližně od 19:00 místního času (20:00 SELČ). Lékaři se jej tam rozhodli přemístit pro případ, že by potřeboval plicní ventilaci. Mluvčí premiérovy kanceláře dodal, že Johnson „zůstává v tuto chvíli při vědomí“.

Zdroj: CTK

  Česko si za drama může samo, píší německá média

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com