Podle Trumpa se USA zřejmě blíží vrcholu epidemie. V Británii začala fungovat polní nemocnice

Spojené státy v nadcházejících týdnech získají 110 tisíc ventilátorů, které jsou klíčové v péči o pacienty nakažené koronavirem ve vážném stavu. Prohlásil to prezident Donald Trump. Počet nakažených v USA už přesáhl hranici 400 tisíc. Ve Velké Británii začala fungovat polní nemocnice, která má kapacitu čtyř tisíc lůžek. Zemi stále vede ministr zahraničí, premiér Boris Johnson totiž zůstává na jednotce intenzivní péče.

Ve Spojených státech se stále nedaří zpomalit šíření nákazy koronavirem. V důsledku toho mají už přes 400 tisíc nakažených. Mrtvých je 13 tisíc. Jen ve městě New Yorku během 24 hodin zemřelo 800 lidí.

USA v nadcházejících týdnech získají 110 tisíc plicních ventilátorů. Podle prezidenta Donalda Trumpa tyto přístroje ale nakonec nebudou třeba. Šéf Bílého domu také uvedl, že se Spojené státy zřejmě blíží vrcholu epidemie.

Trump se opřel do Světové zdravotnické organizace (WHO). Pohrozil pozastavením plateb z amerických fondů, což zdůvodnil tím, že tato agentura OSN situaci kolem šíření koronaviru nezvládla. „Neříkám, že to uděláme, ale nad ukončením financování se zamyslíme,“ uvedl.

V Británii otevřeli polní nemocnici, premiér Johnson dále zůstává na JIP

Velká polní nemocnice v Londýně, která má kapacitu čtyř tisíc lůžek, začala přijímat první nakažené. V noci na středu o tom informovala britská média. Nemocnice zpočátku převezme 500 pacientů z jednotek intenzivní péče, kteří zde budou mít k dispozici plicní ventilátory a kyslíkovou terapii.

Premiér země Boris Johnson nadále leží kvůli komplikacím na jednotce intenzivní péče. Jeho stav je ale stabilní, uvedl jeho mluvčí. Ministr zahraničí Dominic Raab, který za Johnsona dočasně vede zemi, řekl, že ministerský předseda je bojovník a s nemocí se vypořádá.

Slovensko omezuje volný pohyb lidí, Německo má přes 100 tisíc nakažených

Na Slovensku kvůli boji proti koronaviru začíná platit citelné omezení volného pohybu lidí, opatření potrvá do 13. dubna. Dovolené je vycházet například na nákup, k lekářovi, do práce nebo do přírody v rámci okresu. Země zároveň obnovuje kontroly na hranicích. Dodržování nařízení kontrolují hlídky, na silnicích se tvoří zácpy.

  Rusko zničilo 33 dronů, Ukrajina 20 a jednu řízenou střelu

V Německu za úterý přibylo přes 4 tisíce nakažených a 208 lidí na komplikace související s koronavirem zemřelo. Dosud se v zemi nakazilo přes 103 tisíc lidí.

Šíření koronaviru v Itálii se zpomaluje, za poslední den je evidováno 3039 nových případů nákazy oproti předchozím 3599 případům. Jde o nejnižší počet od 13. března.

Ve Francii už mají přes 10 tisíc obětí koronaviru. V úterý zemřelo v nemocnicích a domovech pro seniory 1417 lidí, a bilance se tak zvýšila výrazně více než v pondělí, kdy bylo nových obětí 833.

V celém světě se ke středě potvrdilo více než 1,4 milionu případů nákazy, zemřelo přes 80 tisíc lidí.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3073316-podle-trumpa-se-usa-zrejme-blizi-vrcholu-epidemie-v-britanii-zacala-fungovat-polni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com