Moskevský soud poslal do vězení novináře za protest během pandemie

Moskevský soud ve středu poslal na 15 dní do vězení známého opozičního novináře Ilju Azara z listu Novaja gazeta, kritického vůči Kremlu. Podle informací médií byl shledán vinným z opakovaného porušování právních norem upravujících pořádání mítinků.

Azara strážci pořádku zadrželi v úterý před sídlem moskevské policie při individuálním protestu proti trestnímu stíhání populárního blogera Vladimira Voroncova. Demonstrace jedné osoby se v Rusku obvykle tolerují, ale starosta ruské metropole Sergej Sobjanin kvůli šíření koronaviru zakázal veškeré akce na veřejnosti. Lidé smějí ven jen v nezbytných případech, k nimž úřady politické protesty neřadí.

Policisté dnes podle agentury TASS zadrželi dalších deset novinářů, kteří rovněž před sídlem moskevské policie během dne demonstrovali na podporu odsouzeného Azara. Je mezi nimi například Taťjana Felgengauerová, zástupkyně šéfredaktora rozhlasové stanice Echo Moskvy, která rovněž patří mezi kritická média vůči vládě.

„Individuální demonstrace není zločin,“ hlásal podle agentury Reuters nápis na transparentu, který novinářka třímala, když se jí policie chopila.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz

  Žena z Petrohradu zbitá policisty při demonstraci skončila na jednotce intenzivní péče

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com