Sněmovna má jednat o podílu českých potravin na trhu

Sněmovna má ve středu jednat v závěrečném kole o novele proti dvojí kvalitě potravin, v níž chce skupina poslanců zakotvit povinný podíl českých potravin na trhu. Úprava vyvolala spory a předloha se zřejmě vrátí k další debatě do druhého čtení.

Poslanci už schválili novelu, podle níž by provozovatelé námořních lodí plujících pod českou vlajkou museli pojišťovat členy posádek.

Dolní komoru čeká volba člena vedení Nejvyššího kontrolního úřadu. Kandidátem je Michal Šmucr, podle médií spoluautor programu hnutí SPD.

Ve finále je také předloha, která ukládá dopravcům zajistit dodržování povinných přestávek řidičů nákladních aut a zavádí opatření proti neoprávněným zásahům do tachografů. Poslanci by mohli hlasovat i o pravidlech sčítání lidu, domů a bytů v příštím roce.

Dolní komora by se měla také zabývat výroky místopředsedy sněmovny Vojtěcha Filipa (KSČM) o československých legionářích.

Poslanci by měli projednat rovněž návrh na zřízení komise, jejíž členové by hodnotili vládní pomoc související s epidemií koronaviru. V úvodním kole se budou poslanci zabývat předlohami, které se týkají držení zbraní.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/

  Senát je proti rozšíření systému pro obchodování s povolenkami na emisemi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com