Rohlik.cz koupil za 26 milionů podíl v bulharském e-shopu. Postupně ho chce koupit celý

On-line supermarket Rohlik.cz vstupuje do Bulharska. Spojil se s tamním e-shopem eBag.bg, ve kterém koupil podíl za milion eur (přes 26 milionů korun). Postupně chce ve firmě získat stoprocentní podíl. Svou první mezinárodní investicí chce bulharský e-shop podpořit v dalším rozvoji. Podle zakladatele Rohlik.cz Tomáše Čupra má trh v Sofii obdobný potenciál jako v Praze. Firma o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě. Rohlik.cz již působí v Maďarsku, letos připravuje vstup na rakouský a německý trh.

E-shop eBag.bg je podle Čupra lídrem na bulharském trhu a s Rohlíkem se prolíná v přístupu k zákazníkům i ve způsobu podnikání. „Vstupujeme na trh v Sofii, dalším velkoměstě nad milion obyvatel. Očekáváme tedy obdobný potenciál jako v Praze, kde letošní obrat plánujeme přes osm miliard korun,“ uvedl Čupr.

Kvůli potřebě času na přípravu expanze přenechal Čupr vedení Rohlíku Petru Pavlíkovi. Sám přešel na místo výkonného ředitele skupiny. Na počátku června Rohlik.cz oznámil i další personální změny včetně šéfů rakouského a německého trhu. Rakouský Gurkerl.at povede Maurice Beurskens a vedení Rohlíku v Německu se ujme Erich Čomor. Maďarskou pobočku Kifli.hu řídí James McQuillan.

E-shop Rohlík provozuje firma Velká pecka, ve které Čupr vlastní většinový podíl. Partnerem je investiční skupina Miton. Loni Rohlik.cz zvýšil meziročně obrat o 60 % na více než čtyři miliardy korun. Obchodu také vzrostl oproti roku 2018 více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů. Rohlik.cz má více než 450 000 zákazníků.

Strategické partnerství nedávno uzavřel také konkureční e-shop Košík.cz. Spolupráci zahájil s řetězcem Kaufland. Nabízí vybrané produkty jeho privátních značek.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/

  Zaměstnanci státu si loni polepšili v průměru o 2686 korun, vic než jinde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com