Ve Varech bude v listopadu kratší nesoutěžní filmový festival

Pořadatelé filmového festivalu v Karlových Varech uspořádají v listopadu přehlídku, která překlene dobu mezi letošním zrušeným ročníkem a příštím řádným. V tiskové zprávě dnes uvedli, že od 18. do 21. listopadu se bude konat „54 1/2 Mezinárodní filmový festival (MFF) Karlovy Vary“. Nesoutěžní přehlídka uvede 30 filmů, každý z nich bude uveden dvakrát a promítat se bude v hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp.

Letošní plánovaný 55. ročník festivalu byl zrušen kvůli pandemii koronaviru. Alespoň částečnou náhradou by měla být přehlídka Tady Vary, která dnes začíná v 96 českých kinech. Promítat se bude 16 filmů, které vybral dramaturgický tým MFF Karlovy Vary.

„Přehlídka Tady Vary byla naší bezprostřední reakcí na situaci, kdy jsme chtěli zajímavé filmy z festivalového výběru dostat za diváky. Ale stále cítíme, že tou klíčovou hodnotou karlovarského festivalu je atmosféra setkávání a sdíleného filmového zážitku, kdy se dokážeme společně radovat, dojímat, bát se. Věříme, že nyní opět nastává čas, kdy můžeme být spolu,“ uvedl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Speciální přehlídka se tedy podle pořadatelů uskuteční sice uskuteční v netradičním podzimním termínu, ale s obvyklou festivalovou atmosférou, na kterou jsou hosté a návštěvníci zvyklí. „Chceme nabídnout to, co mají diváci na festivalu rádi a proč se do Karlových Varů opakovaně vracejí,“ uvádějí pořadatelé.

V plánu jsou také některé z tradičních akcí doprovodného programu. Ve spolupráci s městem Karlovy Vary a zdejšími ubytovateli chtějí organizátoři festivalu připravit pro návštěvníky speciální pobytové balíčky.

Autor: ČTK

  Senátní výbor má probrat úkolování BIS prezidentem Zemanem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com