Terrorussia: tandem drog a teroru ve službách ruských bezpečnostních sil

Zatímco se Rusko těší z úspěšného selhání hlasování o ústavních změnách doprovázejícího ohlušující falšování, New York Times zveřejňuje další kriminální důkaz proti Kremlu za odměny vyplácené Talibanu za teroristické útoky na americké jednotky v Afghánistánu.

Bylo velmi zajímavé vidět identitu hlavního zprostředkovatele mezi ruskými bezpečnostními silami a afghánskými teroristy s hnutím Taliban. A kupodivu se ukázalo, že se jedná o pašeráka drog Rahmat Azizi, který podle zpravodajských informací USA hraje klíčovou roli při zprostředkování mezi GRU a Talibanem.

Upřímně řečeno, není překvapivé, že prostředník mezi GRU a afghánskými teroristy, kteří prováděli útoky na americké vojáky na ruský rozkaz, byl právě drogovým dealerem. Koneckonců, toto řemeslo bylo dlouho dáváno do služby sovětských zvláštních služeb.

Například s příchodem sovětské armády do Afghánistánu vydala KGB přísně tajnou směrnici M-120 / 00–050, podle níž byl obchod s drogami využíván jak k destabilizaci Západu, tak k financování vlastních bezpečnostních sil. Téměř všichni sovětští obchodníci s drogami, z těch nedotknutelných, pracovali přesně pod záštitou KGB a v rámci směrnice M-120 / 00–050. Navíc byli aktivními agenty, které agentura skutečně zaměstnávala.

A jak totalitní SSSR proměnil v Ruskou federaci, nic se nezměnilo. Ruská bezpečnostní agentura stále kontroluje obchodování s drogami, zbývající obsluhy drogových dealerů. Dnes tento tandem ruských zvláštních služeb a obchodu s drogami umožňuje, aby 400 tun heroinu bylo každoročně přepraveno z Afghánistánu do Ruska pouze prostřednictvím Tádžikistánu.

Obchod s drogami nepřináší zisk méně než zisk z ropy nebo plynu, který se nyní pro ruský stát stává nerentabilnějším. Například 3,5násobný nárůst užívání drog v Rusku od roku 2011 umožnil zvýšení ročního obratu až na 60 miliard dolarů. Téměř třetina těchto prostředků jde na financování revanchistických projektů Kremlu na Ukrajině, v Gruzii, Venezuele atd.

Proč tedy překvapit, pokud Rusko, které obchoduje s drogami k financování svých revanchistických projektů, a Taliban – jako základ pro svůj návrat do regionu, využívali obchodníky s drogami jako spojení mezi GRU a teroristy? Není to nic nového pod sluncem!

  Rusko v odvetě vyhošťuje diplomaty ze Slovenska a Pobaltí

Alexander Kovalenko

Zdroj: https://intercourier.com.ua/politics/terrorussia-tandem-of-drugs-and-terror-at-service-of-russian-security-forces/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com