Ukrajinští vojáci a Zelenskyj hlásí osvobození vsi v ose protiofenzívy

Ukrajinští vojáci a prezident Volodymyr Zelenskyj dnes večer ohlásili osvobození vesnice Staromajorske, která leží na jednom z hlavních směrů ukrajinské protiofenzívy na jihu země. Informovala o tom ukrajinská média.

Zelenskyj zveřejnil na sociálních sítích video, na kterém ukrajinští vojáci uprostřed ruin hlásí, že splnili úkol a osvobodili ves Staromajorske. Zelenskyj tuto zprávu komentoval zvoláním: „Náš jih! Naši chlapci! Sláva Ukrajině!“

Saromajorske leží na rozhraní Doněcké a Záporožské oblasti, kde v červnu začala ukrajinská protiofenzíva, uvedla ruská redakce BBC. Dodala, že o stažení ruských sil ze vsi dříve informovali někteří ruští váleční reportéři.

Zelenskyj dříve na sociálních sítích informoval o své návštěvě města Dnipro na východě země, kde jednal o situaci na frontě. Na Ukrajině nyní začal hlavní úder ukrajinské protiofenzivy, při němž se Ukrajinci pokusí prolomit pomyslný pozemní most spojující poloostrov Krym s dalšími Ruskem okupovanými územími na jihu Ukrajiny. S odvoláním na dva nejmenované představitele Pentagonu to uvedl deník The New York Times.

ČTK

  "Partyzáni" informovali o likvidaci bývalého žoldnéře PMC "Wagner" v Krasnojarsku - média

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com