Liberečtí fotbalisté si dnes mohou zajistit evropské poháry

Předposlední čtvrté kolo má dnes od 17:00 na programu elitní skupina nadstavby první fotbalové ligy. V té už je jasno o prvních dvou místech, které obsadí obhájce trofeje Slavia a Plzeň. Jistotu účasti v evropských pohárech už má i třetí Sparta a získat ji po tomto kole může i čtvrtý Liberec.

Slovan přivítá mistrovskou Slavii a pokusí se oklepat ze středeční porážky 1:2 ve finále domácího poháru se Spartou. Liberečtí získají jistotu účasti v kvalifikaci Evropské ligy, pokud již jistého šampiona z Edenu porazí a Jablonec zároveň prohraje na Spartě. Slovan však nad Slavií v nejvyšší soutěži už šestkrát za sebou nezvítězil a navíc mu bude chybět několik stěžejních hráčů.

Jablonec čtyři kola po sobě nevyhrál a klesl na páté místo, které znamená účast v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu s vítězem skupiny o Evropu. Severočeši se po minulé porážce 0:4 na Slavii pokusí zvednout na půdě druhého z pražských „S“ Sparty, která ve středu ve finále poháru po šesti letech získala vítěznou trofej a má jistotu startu ve 3. předkole Evropské ligy.

Autor: ČTK

  Fotbalisté Slavie zvítězili v 1. lize v Č. Budějovicích a vedou o skóre tabulku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com