Zemanovi začíná dovolená, většinu volna stráví v Lánech

Prezident Miloš Zeman dnes zahajuje letní dovolenou. Většinu volna by měl trávit na zámku v Lánech, na několik dnů plánuje odjet také na Vysočinu, kde spoluvlastní nemovitost. Dovolenou má Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka naplánovanou zhruba do konce července, na kdy má v plánu pracovní akce.

Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské sídlo prezidenta republiky. V této středočeské obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období. Na zámku pobýval i o své poslední dovolené, kterou si vybral v druhé polovině prosince.

Zeman své letní dovolené většinou spojoval s návštěvou Kraje Vysočina, letos se tak nestane. Návštěvy regionů Zeman omezil po svém znovuzvolení prezidentem v roce 2018. K cestám se chce nyní prezident vrátit. Pokud to epidemiologická situace dovolí, hodlá Zeman po prázdninách navštívit Jihočeský a Jihomoravský kraj, uvedl nedávno server Seznamzprávy.cz.

Také většina vládních i opozičních představitelů se letos chystá strávit svou dovolenou především v Česku, někteří uvažují také o Slovensku nebo Rakousku. S cestou do zahraničí počítá i premiér Andrej Babiš (ANO), chystá se v srpnu na řecký ostrov Kréta. „Hotel jsme měli už zaplacený, tak jedu. Peníze ale budu utrácet hlavně v Česku. Dvakrát v lázních Třeboň a jednou v Mariánských Lázních,“ řekl předseda vlády minulý týden Lidovým novinám.

Autor: ČTK

  Kde drhne očkování? Přednost mají druhé dávky, ostatní musejí čekat i týdny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com