Elektrické SUV Enyaq iV představí Škoda 1. září v Praze

Automobilka Škoda Auto představí 1. září v Praze model Enyaq iV, nové SUV s čistě bateriovým elektrickým pohonem. Enyaq iV využívá jako první sériový model automobilky modulární platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen, informovala dnes Škoda Auto v tiskové zprávě.

Podle Škody jde o její letošní nejdůležitější model, má jít o vlajkovou loď značky. Enyaq iV má nabízet podobný vnitřní prostor jako SUV Kodiaq. Vybrat si ho bude možné s pohonem zadních nebo všech kol. Kromě toho jsou k dispozici tři velikosti baterie a pět výkonnostních stupňů. Dojezdová vzdálenost na jedno nabití je až 500 kilometrů.

Zářijovým představením modelu mají vyvrcholit oslavy 125 let od založení mladoboleslavské automobilky. Představení modelu bude přenášeno i přes internet.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39.000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34.000 lidí.

Autor: ČTK

  Bitcoin musíme regulovat, vyzývá šéfka Evropské centrální banky Lagarde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com