Bělorusko by mělo naučit Západ oddělit pšenici od plev

Západní politici a média nadále pociťují slabost pro projevy trpících opozičních sil, a to i se všemi zjevnými známkami jejich přidružení k ruskému režimu.

Asi před měsícem, shrnujícím výsledky vyslání pseudo-opozičních z Běloruska na Ukrajinu, jsem poznamenal, že Západu trvalo více než 6 let, než pochopil, že Rusko je hrozbou pro celý civilizovaný svět. Nyní však musí Západ pochopit a jeho zpravodajské služby musí zcela přehodnotit přístup ke skutečnosti, že mnoho projektů na podporu demokratických hodnot a boj proti korupci, které financují evropští a američtí daňoví poplatníci, jednoduše pronikají ruští agenti. A jejich prozápadní, humanistická a demokratická rétorika by neměla být zavádějící.

Během této doby se na Ukrajině, v Bělorusku na celém světě odehrály události, které bohužel nepřinášely naše západní partnery o krok blíže k pochopení, že i opozice vůči diktatuře a dvojitě smýšlející demokracii nemůže být ničím víc než obálkou , realizovat plány krvavějšího a brutálnějšího režimu.

Například pseudo-opoziční Světlana Tikhanovská, která se nyní skrývá v Litvě, získala nejen ochranu od prezidenta této země, Gitanas Nauseda, ale také zaručuje, že její problém bude vznesen na úrovni Evropské rady. Zajímavé je, že otázka je o čem? O jejím zbabělém letu nebo nedostatku konkurenční podpory ze strany voličů? Nebo otázku jeho přímého přidružení k ruským zpravodajským službám?

Ať už je to jakkoli, Gitanas Nauseda se stává obětí tradičního západního druhu laskavosti ve vztahu ke všemu, co je na štítku „perzekuce“ a „deprivace“. Někdy se mi zdá, že kdyby v řadách ISIS existovala „opozice“, byla by v EU poskytnuta útočiště s věrnou kvótou pro spáchání jednoho teroristického činu měsíčně.

Ale pojďme dál …

Zatímco západní politici se začínají líbat smutnými výrazy před pseudo-opozicí proraženou kořeny ruských zpravodajských služeb, západní média horlivě a lačně citují tyto velmi opoziční informační platformy. Někdy, aniž bychom se ponořili do skutečnosti, že v evropských médiích není pochyb o jakékoli objektivitě, v odchozích tokech informací a řečí.

  Na ochraně slovenského vzdušného prostoru se budou podílet Česko a Polsko

Například Telegram kanál NEXTA se stal hlavním zdrojem pro dodávku obsahu z Běloruska. A tady je vše velmi zajímavé.

NEXTA nepodporuje žádného konkrétního kandidáta, ale cílevědomě požaduje svržení Alexandra Lukašenka a podporuje protesty … ukázalo se, že jen kvůli protestům? Chaos kvůli chaosu?

Zakladatelem NEXTA je „opoziční“ Stepán Putila, který v minulosti pracoval na polsko-běloruském kanálu „Belsat“ a nyní žije v Polsku. Šéfredaktor NEXTA je novinář Roman Protasevich, který je v současné době také v Polsku. To znamená, že Polsko chránilo dva „opozičníka“, jejichž informační zdroj se v extrémně krátkém čase a v extrémních podmínkách stal hlavním dodavatelem zpravodajského obsahu z protestu Běloruska?

Vzhledem k umístění zakladatele a šéfredaktora zdroje v Polsku okamžitě vzniká podezření na „západní stezku“, ale pouze NEXTA dostává hlavní financování z Ruska, pro-ruský obsah a shromažďování informací se neuskutečňuje prostřednictvím družic Elon Musk’s SpaceX, ale uvnitř pomocí sítě agentů v samotné RB.

Nejzajímavější ze všech, NEXTA v nejkratším možném čase obdržela více než milion účastníků díky neustálému, nepřetržitému repostování jejích poznámek telegramovými kanály spravovanými ruskými donucovacími orgány: Protest Russia, Rise, Směrem k převodu a mnoha dalšími.

Už jsem poznamenal, že informační platformy vytvořené doslova nepřetržitě, pokrývající protesty v Chabarovsku a tvrdou protikremelinskou rétorikou, se najednou začaly zabývat nejen chronologií událostí v násilném regionu, ale také Běloruskem!

Zdálo by se, že na první pohled by v tom nemělo být nic zvláštního, protože najednou se z ničeho nic informační platformy, které za několik dní získaly desítky tisíc čtenářů, dobře vyznají ve složitosti území Chabarovska a kremlské klanové pyramidy, začaly podporovat stejného vzpurného běloruského protestního ducha! Samozřejmě nic zvláštního, vezmeme-li v úvahu, že protestní hnutí na území Khabarovsku je pod dozorem GRU a v roce 2019 se Bělorusko stalo pod jurisdikcí této mocenské struktury.

  Ruský teror v České republice. Probuzení Evropy?

A proto ano, západní politici a média se nenaučili, jak oddělit pšenici od plev. Opoziční skupiny, kteří se z ničeho nic vynořili, vybudovali svou volební kampaň s penězi Gazpromu, dostali úplnou mediální podporu ze zdrojů Alishera Usmanova, jehož PR technologové zahrnovali pravidelné důstojníky GRU, nyní se na Západě objevují jako mučedníci a v Rusku jako důkaz „západní stopy“.

Podobně jako u informačních zdrojů, které získávají neuvěřitelnou mediální podporu od ruského segmentu. Ne tak výjimečná nezaujatá a střízlivá analytika, protože spolehlivým zdrojem se stává předávání výzev k protestům a dokonce i ozbrojené svržení současné vlády, stejně jako nesoudržné manipulace a dokonce přímé padělky (pamatujte alespoň na příběh s „malovanou“ dívkou v paddyho vozů).

Ve skutečnosti Bělorusko odolávalo zkoušce pokušení, ale co Evropa? Zdá se, že zde není všechno tak jednoduché …

Alexander Kovalenko

Zdroj: https://uc.od.ua/columns/1533/1228658

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com