Siniaková postoupila do čtvrtfinále ve Štrasburku

Kateřina Siniaková postoupila na antukovém turnaji ve Štrasburku poprvé v sezoně do čtvrtfinále. Česká tenistka v druhém kole generálky na Roland Garros porazila 6:2, 6:4 sedmou nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková vyhrála dva zápasy v hlavní soutěži turnaje WTA Tour téměř po roce, naposledy se jí to podařilo loni na podzim v Pekingu. Ve čtvrtfinále ji čeká světová dvanáctka Aryna Sabalenková z Běloruska, s níž se dosud neutkala.

Siniaková v pondělí sehrála dvouapůlhodinovou bitvu s Američankou Bernandou Peraovou, v níž mimo jiné udělala devět dvojchyb. Dnes ale byla česká fedcupová reprezentantka na podání mnohem jistější, na rozdíl od soupeřky, jež zakončila první sadu třemi dvojchybami v jednom gamu. Třetí mečbol při podání Alexandrovové proměnila Siniaková forhendovým čopovaným prohozem.

Macháče dělí jedna výhra od první účasti na grandslamu 

Českého tenistu Tomáše Macháče dělí na Roland Garros jedna výhra od premiérové účasti v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Devatenáctiletý berounský rodák na pařížské antuce porazil v druhém kole kvalifikace jedenáctého nasazeného Go Soedu z Japonska 6:3, 6:3 a postoupil do finálového kola.

Druhý zápas znamenal konečnou pro pětatřicetiletého Lukáše Rosola. Dvojnásobný daviscupový vítěz musel za stavu 6:7, 1:3 vzdát utkání s Američanem Michaelem Mmohem.

Macháč, jemuž patří 252. místo v pořadí ATP Tour, zatím při premiéře v grandslamové kvalifikaci neztratil ani set. Mnohem lépe žebříčkově postaveného Soedu (121.) porazil za hodinu a čtvrt. O postup do hlavní soutěže se český talent utká v pátek s Portugalcem Fredericem Ferreirou (193. v žebříčku).

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Hamburku

(antuka, dotace 1,203.960 eur):

Dvouhra – 1. kolo:

Tsitispas (2-Řec.) – Evans (Brit.) 6:3, 6:1, Rubljov (5-Rus.) – Paul (USA) 6:1, 3:6, 6:2, Bublik (Kaz.) – Auger-Aliassime (Kan.) 6:4, 6:2, Ruud (Nor.) – Paire (Fr.) 6:4, 2:0 skreč.

  Deblovými šampiony Australian Open jsou Dodig s Poláškem

2. kolo:

Garín (Chile) – Hanfmann (Něm.) 6:2, 7:6 (7:3).

Turnaj žen ve Štrasburku

(antuka, 225.500 eur):

Dvouhra – 2. kolo:

Siniaková (ČR) – Alexandrovová (7-Rus.) 6:2, 6:4, Ostapenková (Lot.) – Bertensová (3-Belg.) 2:6, 6:4, 4:2 skreč, Sabalenková (4-Běl.) – Blinkovová (Rus.) 1:6, 6:4, 6:2, Hibinová (Jap.) – Dijasová (Kaz.) 7:5, 6:3.

Kvalifikace na grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Muži:

Dvouhra – 2. kolo:

Macháč (ČR) – Soeda (11-Jap.) 6:3, 6:3, Mmoh (USA) – Rosol (ČR) 7:6 (7:3), 3:1 skreč.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com