Liberec a Hradec Králové budou hájit neporazitelnost

Hokejisté Liberce a Hradce Králové budou pátečním programu 3. extraligového kola hájit stoprocentní bilanci, kterou po dvou odehraných zápasech mají. Bílí Tygři přivítají Litvínov, jemuž se naopak za dvě domácí vystoupení nepodařilo dosáhnout na body. Mountfield se představí ve Zlíně. Celkem se odehrají pouze čtyři duely. Plzeň hostí Mladou Boleslav a Olomouc přivítá Pardubice.

Liberec je v čele extraligového pelotonu díky oslnivému skóre 11:2. Z 11 vstřelených branek jich Bílí Tygři nastříleli pět v přesilovkách, v nichž se jim přitom v přípravě zrovna moc nedařilo. „Když se přesilovky daří, je to hodně příjemné. Jak s Pardubicemi, tak i s Olomoucí rozhodly právě početní výhody. Aktuálně se nám v útoku hodně daří, ale musím to zaklepat,“ uvedl pro klubový web útočník Radan Lenc.

Litvínov za dva zápasy desetkrát inkasoval. „Žádný získaný bod nebereme ještě jako nějaké zásadní varování, zároveň ale určitě nejsme v klidu. Uvědomujeme si, že jsme hráli dva zápasy doma proti těžkým soupeřům, i když žádný nebude lehký. Máme těžký los, ale to je součást programu. Chceme v každém zápase bodovat, ani v pátek v Liberci nás nečeká nic lehkého, ale naopak další top mužstvo. Uděláme všechno pro to, abychom bodovali,“ prohlásil trenér Litvínova Vladimír Országh.

Přes porážky nebyly výkony Vervy z jeho pohledu úplně špatné. „V úterý proti Třinci to byl lepší výkon než v prvním utkání, na body však nestačil. Rozhodly speciální formace. A rozhodly už i v neděli. Pokud se v tomto ohledu nezlepšíme, velmi těžko budeme vyhrávat,“ zdůraznil Országh.

Rovněž Zlín nezískal dosud ani bod a nyní Berany čeká stoprocentní Mountfield. „Bude to velmi těžký soupeř, psychicky uvolněný po dobrém začátku. Má ve svém středu řadu individualit, hodně mu pomáhá Filip Hronek,“ je si vědom síly soupeře trenér Beranů Robert Svoboda. „My musíme zlepšit koncovku, herně to není tak špatné,“ vyzdvihl největší bolest svého týmu, který dal ve dvou zápasech jen jediný gól. Chybět budou Zlínu zranění Žižka, Novotný, Václavek, Dufek a Dobiáš.

  Nadal je v kritické situaci. Jeho nepřítel má jméno psoas

Královéhradečtí se i do třetice představí venku. „Jsme spokojení s tím, že máme šest bodů. Ve hře jsou takhle na začátku ligy ještě určité nedokonalosti, ale hokej je hrou chyb a my jsme rádi, že jsme jich zatím udělali méně než soupeři. Zlín je každým rokem nepříjemným a houževnatým týmem, ale člověk si moc nevybere,“ řekl útočník Vladimír Růžička.

Jediným dalším celkem, který dosud neprohrál a na kontě má plný počet šesti bodů, je stále úřadující šampion Třinec. Oceláři měli nastoupit ve Vítkovicích, jenže zápas byl odložen. Ostravané i hráči Brna jsou aktuálně v karanténě a do nové extraligové sezony zatím ještě vůbec nezasáhli.

Plzeň sice prostřednictvím sportovního manažera Tomáše Vlasáka avizovala, že za současných zpřísněných podmínek kvůli druhé vlně koronaviru Indiáni hrát doma stoprocentně nebudou, ale zatím to vypadá, že proti Mladé Boleslavi přesto nastoupí.

Pokusí se tak odčinit porážku v prodloužení z ledu Pardubic. „Naše hra bez puku byla relativně slušná, tam klukům nebudu nic vyčítat, snažili se dohrávat. Horší byla hra s pukem – neměli jsme moc šancí, v předfinální fázi jsme selhávali,“ připustil kouč Škody Ladislav Čihák.

Mladoboleslavští po úvodní těsné porážce v Karlových Varech doma poprvé v sezoně bodovali díky nedělní výhře nad nováčkem Českými Budějovicemi (5:2). Zlepšit se chtějí hlavně v přesilovkách – ze 13 proměnili zatím jedinou. „Snažíme se je trénovat. Ve Varech nám přesilovky nešly vůbec, minule to bylo o něco lepší. Snad to značí, že se v nich budeme zlepšovat. Doufám, že to v průběhu zápasů vypilujeme, protože je to důležitý faktor, hodně zápasů se s tím vyhrává,“ podotkl útočník David Šťastný.

Olomouc čeká duel s Pardubicemi. Hanákům budou nadále scházet Klimek se Strapáčem, připraveni by už ale mohli být už Ostřížek a Dujsík. „Doufám, že budou hrát. To by nám pomohlo, protože patří ke zkušeným hráčům,“ řekl trenér Zdeněk Moták.

  Zbořil svým prvním gólem v NHL zařídil výhru Bostonu, prosadil se také Chytil

Pardubičtí – podobně jako Mladá Boleslav – vidí prostor ke zlepšení hlavně v přesilovkách. „Myslím, že s Plzní už byly lepší než v Liberci, ale i tentokrát jsme měli přesilovku pět na tři a pořád to není ono. Kdybychom dali nějaký gól v přesilovce, zápas mohl vypadat úplně jinak,“ prohlásil útočník Martin Kaut.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com