Anketa Zlatý míč dnes pozná vítěze, favoritem je Schick

V Praze dnes bude vyhlášen držitel Zlatého míče, vítěz novinářské ankety o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Favoritem na zisk ocenění je útočník Patrik Schick, který suverénně ovládl podzimní část hlasování. Šestadvacetiletý kanonýr Leverkusenu a národního týmu v prosincovém „poločase“ získal 826 bodů a před druhým obhájcem prvenství záložníkem Tomášem Součkem z West Hamu měl výrazný náskok 207 bodů. Třetí byl s odstupem dalších 171 bodů středopolař Fiorentiny Antonín Barák.

Vítězem 26. ročníku ankety Klubu sportovních novinářů se stane hráč s největším počtem bodů po sečtení hlasů za podzim a jaro. Rekordmanem je brankář Petr Čech s 12 prvenstvími, pro Schicka by vítězství znamenalo premiérový zisk trofeje.

Souček ovládl předchozí dva ročníky. Za Barákem po podzimu následovali s těsnými odstupy brankář Olympiakosu Pireus Tomáš Vaclík, vítěz Zlatého míče ze sezony 2018/19, a další hráč West Hamu obránce Vladimír Coufal. Už výrazné manko měl na šesté pozici sparťanský ofenzivní záložník Jakub Pešek coby nejvýše postavený zástupce české ligy.

ČTK

  Etapu na Etně vyhrál Caicedo, v růžovém je Almeida

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com