Koronavirus vyřadil Yatese z dalších bojů na Giru d’Italia

Britský cyklista Simon Yates měl na Giru d’Italia pozitivní test na koronavirus a před dnešní osmou etapou ze závodu odstoupil. Ostatní členové týmu Mitchelton-Scott se podrobili testům s negativním výsledkem a budou v druhé Grand Tour letošní atypické sezony pokračovat.

Vítěz předloňské Vuelty Yates vstupoval do Gira jako jeden z favoritů na celkové prvenství. Už ve třetí etapě na Etnu však nabral ztrátu přes tři a půl minuty. Před svým odstoupením figuroval v průběžném pořadí na 21. místě s téměř čtyřminutovým mankem na vedoucího Portugalce Joaa Almeidu.

Po sedmé etapě měl Yates mírné příznaky nemoci covid-19, proto ho týmoví lékaři nechali okamžitě otestovat. Po potvrzení nákazy byl osmadvacetiletý jezdec izolován ve svém pokoji, než ho sanitka převezla do karantény.

„Simonovo zdraví je pro nás prvořadé a naštěstí má stále pouze velmi malé příznaky. Jinak je jeho zdravotní stav dobrý,“ uvedl lékař stáje Mitchelton-Scott Matteo Beltemacchi.

Australský tým dostal od pořadatelů Gira svolení pokračovat v závodu. V příštích dnech však musí jeho členové podstoupit preventivně další testy.

Yates je prvním jezdcem, u kterého se nákaza během Gira prokázala. Italský závod se jede místo jara netradičně na podzim po přeskládání cyklistického kalendáře kvůli pandemii. Na nedávné Tour de France nikdo z jezdců pozitivně testován nebyl.

Autor: ČTK

  Krejčíková považuje čtvrtfinále Australian Open za dobrý vstup do sezony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com