Ministři z ČSSD vyzvali Prymulu k rezignaci

Ministři ze sociální demokraté vyzvali ministra zdravotnictví Romana Prymulu kvůli nočnímu večírku k rezignaci.

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) vyzval ministra Romana Prymulu (za hnutí ANO) k rezignaci.Důvodem je fakt, že deník Blesk ho přistihl – a nafotil – jak před půlnocí na čtvrtek vycházel z restaurace na pražském Vyšehradě, která v tu chvíli měla být už dávno zavřená a i před tím mohla fungovat pouze přes výdejní okénko.Navíc se ministr Prymula venku vedle svého řidiče pohyboval bez roušky – další porušení vládního nařízení.„Musí odstoupit, protože pokud by zůstal, tak nám lidé nebudou věřit už vůbec v ničem. Musíme se chovat všichni odpovědne – hlavně my, kteří lidem říkají, jak se mají chovat. Je to neomluvitelné,“ řekl pro Seznam Zprávy Hamáček.

Prymulu kritizují i další sociální demokraté ve vládě premiéra Andreje Babiše.„Podle mě je to naprostá arogance. Nelze něco nařizovat občanům a sám se chovat jako nadčlověk. To je papalášství v nejhorší chvíli,“ uvedl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) je podobné porušování pravidel naprosto nepřijatelné.

„Pravidla platí pro všechny. Politici by měli jít příkladem za každých okolností a obzvlášť v takto těžké době, kdy epidemie dopadá na velké množství rodin, zaměstnanců a firem,“ uvedl Petříček s tím, že by z toho měl Prymula jednoznačně vyvodit důsledky.„Porušováním pravidel, které sám představuje a jejichž je hlavní tváří, ztratil veškerou důvěryhodnost u občanů. Vláda nyní musí zajistit, aby veřejnost neztratila důvěru v opatření, která mají pomoci čelit epidemii,“ dodal Petříček.Do kritiky Prymuly se pustil také poslanec ANO Patrik Nacher. „Nemám slov. Rozumím lidsky tomu, že někdo pod tak obrovským tlakem udělá chybu. V tomhle případě se ale z toho může stát negativní symbol nedodržování vlastních opatření. Zajímá mě, jak se k tomu pan ministr teď postaví a vysvětlí to, to je klíčové,“ řekl poslanec ANO Seznam Zprávám.

  Ředitel divadla překvapil Františka Němce přáním k blízkému jubileu

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com