Poslanci projednají žádost o prodloužení nouzového stavu, vojenské zdravotníky i daně

Sněmovna by mohla tento týden projednávat předpokládanou žádost vlády o prodloužení nouzového stavu kvůli epidemii nového koronaviru. Před schvalováním je také poskytnutí jednorázového příspěvku 5000 korun všem důchodcům.

Poslanci by měli projednat rovněž souhlas s pobytem vojenských zdravotníků členských států Severoatlantické aliance a Evropské unie v Česku. Do sněmovního finále by mohli poslat vládní návrh širších daňových změn, který by mohl zahrnout také výraznější snížení daní většině zaměstnanců.Poslanci se sejdou v úterý odpoledne. Kromě projednání pobytu vojenských zdravotníků budou vzhledem k epidemii nového koronaviru nadále zasedat v polovičním počtu. Ke schválení působení cizích vojáků v Česku jsou nutné hlasy nadpoloviční většiny všech poslanců, tedy nejméně 101 z nich.

Žádost o souhlas s prodloužením nouzového stavu bude vláda schvalovat v úterý v poledne. Sněmovna by návrh projednala pravděpodobně v pátek.Už v úterý by poslanci měli schvalovat vládní návrh, podle kterého by mohlo přicestovat do Česka na pomoc s epidemií covidu-19 až 300 vojenských zdravotníků ze spojeneckých zemí až na 90 dnů. Návrh podléhá souhlasu obou parlamentních komor, Senát jej projedná zřejmě ve čtvrtek. Zatím je dojednán příjezd 28 lékařů Národní gardy ze Spojených států. Dorazit by měli koncem týdne.

Zdroj: https://www.lidovky.cz

  Pro Čaputovou má letošní 17. listopad specifický rozměr, apelovala na slušnost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com