Biden věří ve vítězství, podle Trumpa chce ukrást volby

Demokratický kandidát na prezidenta Joe Biden v krátkém projevu před svými stoupenci řekl, že je na cestě k vítězství. Podle něj je nutné spočítat všechny hlasy. Příznivce vyzval k trpělivosti, výsledky prezidentských voleb podle něj nemusí být známé dnes. Šéf Bílého domu Donald Trump na twitteru demokraty obvinil ze snahy ukrást volby.

„Obrovsky se nám daří, ale oni se nám snaží ukrást volby. Nikdy jim to nedovolíme. Nelze hlasovat poté, co se uzavřou volební místnosti,“ napsal Trump. Sociální síť vzápětí k jeho tweetu připojila poznámku, že jeho část nebo celý příspěvek může uvádět zavádějící informace o volebním procesu.

Trump během předvolební kampaně opakovaně kritizoval korespondenční hlasování. Očekává se, že tyto hlasy posílali především Bidenovi příznivci. Podle šéfa Bílého domu není vhodné, aby se tyto hlasy sčítaly dlouho po skončení voleb.

Biden naopak před svými příznivci zdůraznil, že je nutné spočítat každý odevzdaný hlas. „Nebude konec, dokud všechno nebude spočítané,“ uvedl.

Souboj mezi ním a Trumpem je velmi těsný a není jasné, kdy bude definitivní výsledek. Trump nicméně na twitteru uvedl, že čeká velké vítězství a že také pronese projev.

Autor: ČTK

  Průměrná délka života vojáka na frontě jsou čtyři hodiny, říká bývalý mariňák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com