Celníci na D2 na Břeclavsku zadrželi kamion s 48 migranty

Jihomoravští celníci dnes odpoledne na D2 zadrželi na Břeclavsku kamion s návěsem, ve kterém bylo 48 migrantů, pravděpodobně Syřané. Lidi v návěsu rozpoznal velkokapacitní rentgen, celníci je spolu s policisty postupně vyvedli ven. ČTK to řekli mluvčí celníků Lada Temňáková a policie Bohumil Malášek.

Mluvčí Temňáková uvedla, že šlo o obvyklou kontrolu kamionu. Celníci na D2 kontrolovali tahač s návěsem. „Má tureckou poznávací značku. Uvnitř byli dva řidiči, podle dokladů měli vézt dlaždice,“ uvedla mluvčí.

Velkokapacitní rentgen celníků ale v návěsu odhalil lidi. Celníci původně odhadovali, že půjde o 20 až 30 lidí, v návěsu jich ale bylo 48, z toho jedna žena.

„Jde o muže a ženu mladšího věku, není mezi nimi dítě. Prohlásili o sobě, že jsou ze Sýrie a že měli namířeno do Německa,“ uvedla mluvčí.

Policie nyní bude zjišťovat jejich totožnost, odkud jsou a kam jeli. Malášek uvedl, že ještě nelze přesně říct, co s nimi bude dál. Mohou být například vráceni tam, odkud přijeli, mohou také požádat o azyl.

Celníci na jihu Moravy migranty zadrželi i v minulých měsících, šlo ale vždy o pár lidí. Naposledy koncem října poblíž hranice se Slovenskem zadrželi na polní cestě tři běžence. Žádný z nich neměl u sebe doklad totožnosti, kvůli dalšímu prověřování je převzala policie.

Autor: ČTK

  V Praze našli v lese tři mrtvé, možná se jedná o vraždu a sebevraždu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com