Halové míčové sporty mají výjimky, v pátek se může začít hrát

Volejbalové a basketbalové nejvyšší soutěže dostaly výjimku od hlavní hygieničky a mohou začít hrát. Na twitteru o tom informoval předseda Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička. Podle zatím neoficiálních informací dostaly výjimku i mužská a ženská házená a nejvyšší soutěž mužů ve florbalu.

Profesionální soutěže ve volejbalu a basketbalu se rozběhnou po více než měsíci, vládní opatření proti koronaviru je zastavila 12. října.

Extraliga volejbalistů začne v sobotu 14. listopadu desátým kolem, ženy se na palubovky vrátí zápasy 13. kola o týden později. Hrálo se naposledy 10. října. V čele jsou se čtyřmi výhrami bez prohry muži Českých Budějovic, Karlovarsko vyhrálo třikrát. V soutěži žen vedou hráčky Olomouce, neporažená je i Dukla Liberec, ale ta odehrála o zápas méně.

Podmínkou návratu profesionálních soutěží jsou testy na covid-19, které musí týmy podstupovat dvakrát týdně. Všude se bude hrát bez přítomnosti diváků. Například Karlovarsko ale chystá papírové fanoušky na tribunu.

Basketbalisté restartují NBL už v pátek, kdy jsou na programu dvě dohrávky druhého kola a dohrávka 6. kola. Utkají se vedoucí Nymburk s Kolínem, Brno s Olomouckem a Pardubice s Děčínem. Budou to první zápasy od 11. října, kdy Opava vyhrála v Hradci Králové 101:69.

Nejvyšší soutěž basketbalistek začne 17. listopadu dohrávkou 4. kola mezi KP Brno a Slovankou. Šestým kolem se pak dostane do pravidelného rytmu od 20. listopadu po reprezentační pauze.

Na obnovení svých nejvyšších soutěží o tomto víkendu se mohou chystat i házenkáři, házenkářky a florbalisté. „Čekáme jen na to, až obdržíme oficiální potvrzení do datové schránky. To by mělo být ještě během dneška,“ řekl ČTK mluvčí NSA Jakub Večerka.

Autor: ČTK

  Třinec vyhrál ve Vítkovicích, Pardubice dominovaly v Olomouci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com