Neporažený Třinec přivítá Olomouc, Sparta se představí v Ostravě

Hokejisté Třince, který je posledním neporaženým celkem soutěže, narazí v pátečním programu 17. extraligového kola na Olomouc. Rozjetá Sparta se pokusí prodloužit sérii pěti výher na ledě Vítkovic. Vedoucí Plzeň, která vyhrála dokonce šestkrát v řadě, vyzve Litvínov. Celkem je na programu šest zápasů, hráči Karlových Varů a Českých Budějovic si utkání (3:2) předehráli ve středu.

Třinec prochází soutěží takřka jako nůž máslem a za pět dosud odehraných duelů ztratil jediný bod. „Všechno nám zatím funguje. Nechci to zakřiknout, ale oba gólmani nám chytají výborně, v obraně neděláme zbytečné chyby a také jsme hodně produktivní směrem dopředu,“ prohlásil útočník Filip Zadina.

Hanáci naproti tomu za poslední tři utkání nebodovali, v každém z nich navíc vstřelili jediný gól. „Chtělo by to mít o něco větší úspěšnost a víc se z toho prosazovat, ale řekl bych, že šance vytváříme. Doufám, že to co nejdříve zlomíme a začneme dávat góly,“ uvedl pro klubový web útočník Vilém Burian. „Táhne se to s námi. S jedním gólem prostě nemůžeme uspět. V koncovce musíme být důraznější,“ prohlásil olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Vítkovice budou čelit rozjeté Spartě, s níž navíc v poslední sezoně neuhrály ani bod. „Sparta je rozjetá. Pět zápasů v řadě bez prohry, v posledních dvou zápasech třináct vstřelených gólů, hned několik velice produktivních hráčů. Čeká nás hodně silný soupeř. Na druhé straně my do zápasu jdeme maximálně nabuzení a s odhodláním udělat vše tak, abychom odehráli dobré utkání s co nejlepším výsledkem a bodovým ziskem pro nás,“ řekl vítkovický trenér Mojmír Trličík.

Sparta po pauze neztratila ještě ani bod a za dvě vystoupení nastříleli její hráči 13 gólů. Střelecká pohoda byla i za obratem Pražanů ve Zlíně, kde zvítězili 6:4, přestože prohrávali 0:2 a 2:4. „Takový obrat určitě pomůže i do dalších zápasů. Myslím si, že jako tým nás tahle výhra ještě více stmelí a budeme moci pomýšlet už v dalším utkání na ledě Vítkovic znovu na bodový úspěch,“ uvedl pro klubový web útočník Lukáš Rousek.

  Sabalenková je potřetí v semifinále US Open a může se utkat s Vondroušovou

Plzeň se znovu po necelém týdnu utká s Litvínovem, který byl jejím prvním sokem po nucené herní pauze. „Nám se povedl start do sezony, který je vždycky důležitý. Vypadá to, že i po té pauze jsme na to navázali. Vážíme si toho a budeme se snažit v tom pokračovat. Vždycky je lepší mít nahráno. Tabulka není kompletní, my ale koukáme na sebe a snažíme se udělat co nejvíce bodů. V pátek hrajeme znovu se Severočechy a nebereme nic jiného než tři body,“ prohlásil útočník Petr Straka.

Litvínov měl po čtyřech zápasech na kontě nulu, ale odrazil se ode dna pondělní výhrou 4:2 v Brně. „Jsme velmi rádi, že se nám to povedlo. Pro nás to jsou velmi důležité body. Stále nám sice chybí dotažení některých věcí, cítil jsem ale, že mužstvo má v sobě i přes určitý psychický útlum sílu to zlomit a je optimistické,“ pochvaloval si kouč Vladimír Országh.

Liberec se pokusí odčinit středeční domácí porážku s Třincem (1:3) v dalším duelu pod Ještědem proti Hradci Králové. „Zápasy jdou rychle za sebou, člověk se musí naučit trochu jinak přemýšlet. Musíme hodit za hlavu všechny chyby z předešlého utkání, na pátek se dobře připravíme a půjdeme do toho s čistou hlavou,“ ujistil brankář Petr Kváča.

Tým Mountfieldu se po porážce na ledě Vítkovic vrátil proti stejnému soupeři na vítěznou vlnu. „Chtěli jsme odčinit tu porážku a povedlo se nám to. Měli jsme pohyb a byli jsme zarputilí. Teď na ten výkon jen navázat a pokračovat v tom. Musíme se držet hry, kterou máme naordinovanou, pak si myslím, že můžeme porazit kohokoliv,“ řekl obránce Bohumil Jank.

Zlín půjde do domácího duelu s Pardubicemi povzbuzený výhrou v Olomouci. Po restartu provází tým Beranů kolísavost výkonů. „Momentálně nedokážu říct, kdy se znovu dostaneme na standardní úroveň. Moc jsme toho nenatrénovali,“ řekl po výhře v Olomouci asistent Martin Hamrlík. „Se Spartou jsme hráli většinu zápasu slušně, ale nebodovali jsme, na Hané to bylo zase naopak,“ dodal asistent, jenž věří, že jeho tým porazí Pardubice i podruhé v sezoně.

  Fotbalový reprezentant Král podepsal roční smlouvu v Schalke

Pardubičtí vyšli už čtyřikrát za sebou naprázdno a propadli se na dno tabulky. Pomoci na cestě vzhůru mají posily v podobě kanadského útočníka Camary a slovenského beka Ďalogy. „Vyříkali jsme si současný stav. Nejsem spokojený s výsledky a hlavně s přístupem k zápasům. Jsou prohry a prohry. Jedině pokud se bude bojovat, přijdou úspěchy. Tým si je vědom, že musí mnohem víc pracovat,“ zdůraznil majitel klubu Petr Dědek.

Kometa bude proti Mladé Boleslavi na šestý pokus usilovat o první vítězství v základní hrací době. Na ledě Bruslařů zlepšila defenzivu, ale zase nedávala góly. Stále ji trápí úzký kádr, středeční duel odehrálo vedle brankáře pouze 17 hráčů. Na soupisce jsou už Mueller i čerstvá posila ze Znojma Luciani, ale hrát zřejmě nebudou. Podle informací MfDNES neprošli zdravotními testy.

Mladá Boleslav vyhrála tři zápasy za sebou. V obou utkáních po koronavirové pauze inkasovali Středočeši vždy jen jednou.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com