Furch byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne v KHL

Dominik Furch z Dinama Minsk byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého týdne Kontinentální hokejové ligy. Třicetiletý český gólman a posila běloruského celku ze švédského Örebra vychytal ve třech zápasech tři výhry, měl průměr 0,67 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 97,96 procenta.

Furch nejprve ve středu vychytal Minsku výhru v Novosibirsku 6:0 a díky 34 úspěšným zákrokům udržel poprvé v sezoně čisté konto. O dva dny později se podílel 32 zásahy na vítězství v Chabarovsku 2:1. V sobotu při výhře 4:1 na ledě kazašského Barysu Nur-Sultan pustil jedinou z 31 střel.

Furch v této sezoně vychytal z 13 utkání osm vítězství. Mám průměr 2,44 gólu na utkání a úspěšnost zákroků 91,9 procenta. V KHL má bývalý hráč Omsku a Čerepovce na kontě celkem 247 utkání s průměrem 2,13 branky a zápas, úspěšností 92,4 procenta a udržel 21 čistých kont.

Ocenění se dočkali také obránce Viktor Antipin z Petrohradu, slovenský útočník Libor Hudáček, který před sezonou posílil Nižněkamsk z extraligového Liberce, a jako nováček běloruský centr Alexej Protas, Furchův klubový spoluhráč.

Autor: ČTK

  27. ligové kolo: Sparty porazila Ostravu, Slovácko zdolalo Olomouc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com