V Praze protestují stovky lidí proti vládním opatřením

Stovky lidí dnes v Praze protestují proti vládním protiepidemickým opatřením. Odpoledne se sešli na Václavském náměstí, okolo 16:30 se vydali na pochod, došli k Národnímu divadlu. Nyní se mají vrátit zpět na Václavské náměstí, kde si chtějí zazpívat hymnu. Mnoho z účastníků nemá roušky. Akci, kterou pořádá pořádá Jedno společné české srdce za svobodu, přihlíží několik desítek policistů a členové antikonfliktního týmu, zatím proti ní nezasáhli.

Na Václavské náměstí dorazili také lidé, kteří se původně měli od 15:30 zúčastnit demonstrace na Letné. Zaznělo několik proslovů. „Máme ve státním znaku lva, ne ovci, tak se podle toho chovejme,“ vyzval například jeden z řečníků. Lidé zpívali také píseň „Ach synku, synku“.

Při pochodu Prahou byli účastníci protestu velmi hluční. Stála kvůli nim doprava. U Národního divadla se setkali s lidmi, kteří čekali na vystoupení Anety Langerové, která ze střechy divadla zazpívala píseň Modlitba pro Martu. Demonstranti vyzývali přihlížející k tomu, aby se k nim přidali nebo aby si sundali roušky. Vše se ale obešlo bez konfliktů mezi oběma skupinami.

Organizátor po 17:00 posílal protestující volně přes Národní třídu do dolní části Václavského náměstí, kde mají v plánu si společně zazpívat hymnu. Někteří účastníci protestu třímají české vlajky a transparenty s nápisy „Už i viry jsou schopnější než vláda“, „Vláda plní plán Rockefellerovy nadace“, „My chceme chodit do školy, a ne sázet brambory“ nebo „Vlastizrádci! Demisi!“. Některé nápisy jsou namířené i proti opozici.

Při pochodu skandovali například „Svobodu, svobodu“, „Děti do škol“, „My chceme do práce“ nebo „Babiše do koše“.

Akce se zúčastnil i zpěvák Daniel Hůlka, který dal již dříve veřejně najevo svůj nesouhlas s vládními kroky. Lidé se s ním fotili. Hůlka se kvůli protiepidemickým opatřením dostal do sporu s prezidentem Milošem Zemanem.

  V rozhovoru chyběly celé pasáže, nařkl Landa rozhlas a uveřejnil nahrávku

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com