Interpol varuje před falešnými vakcínami zločineckých sítí

ozdravotnictvi.cz

Organizovaný zločin se bude snažit napojit na distribuci vakcín proti koronaviru SARS-CoV2, varovala nyní své členské státy mezinárodní policejní organizace Interpol. Široká veřejnost bude podle Interpolu v ohrožení kvůli falešných internetovým stránkám, ale zejména kvůli falešným vakcínám, které by mohly ohrozit zdraví nebo i lidské životy, píše se ve dnes vydané tiskové zprávě.

„Zatímco vlády připravují rozjezd očkování, kriminální organizace plánují infiltraci nebo narušení dodavatelských řetězců,“ uvedl generální tajemník Interpolu Jürgen Stock.

S rušením restrikcí na cestování poroste význam testů na koronavirus a Interpol varuje, že spolu s tím se rozroste i výroba a distribuce neschválených a falešných testovacích sad. Jednotka Interpolu zaměřená na kyberkriminalitu už upozornila, že ze 3000 webů, které nabízejí potencionálně nebezpečná léčiva a zdravotní potřeby, přibližně 1700 skrývá také kybernetickou hrozbu, nejčastěji spamy a phishingové útoky.

Se 194 členskými zeměmi je Interpol nejvýznamnější policejní organizací na světě. Státy ji mimo jiné využívají k výměně informací o hledaných osobách a k podávání zpráv o vývoji v oblasti organizovaného zločinu, připomíná DPA.

Autor: ČTK

  EU uvalila sankce na ruské žoldnéře z Wagnerovy skupiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com