Komentář: Na rozdíl od dezinformací Moskvy, plynovod Nord Stream 2 je mrtvý

Dnes v ranním rozhovoru EuroNews Tomas O’Donnel (adjunct faculty, Hertic school of Governance) vysvětlil situace kolem plynovodu Nord Stream 2 a co s nim bude dál. Také řekl o plánu společnosti Nord Stream 2 AG vyložit 2,6 kilometru potrubí do mělkých německých vod což ukazuje na to že americké sankce účinně zabily tento německo-ruský mega projekt na zemní plyn, jehož cílem je pomoci oběma zemím vyhnout se přepravě / příjmu plynu, který přepravuje Ukrajinu (většinou) , Bělorusko a Polsko.

Plynovod nepřináší „nový“ plyn do Evropy, ale je navržen tak, aby ukončil to, že Gazprom (ruský státní exportní monopol na plyn) musí dodávat svůj plyn vyvážený do Evropy napříč regiony, které chce Putinův režim rozvrátit a vyvíjet na ně nátlak (včetně vojenských prostředků) zpět na ruskou oběžnou dráhu. Ukrajina a Bělorusko.
USA (tj. Kongres, na základě dvou stran), uvalily tvrdé sankce, které úspěšně zastavují dokončení projektu. Bidenova administrativa tuto realitu nezmění; Biden se postavil proti tomuto projektu, vždy prosazoval reformy na Ukrajině a nezávislost na ruské dominanci ve prospěch přechodu k EU.

Celkem přehled rozhovoru jste můžete prohlédnout níže na YouTube:

Poznámka: EuroNews je nejsledovanější zpravodajstvím v Evropě, počet diváků dosahuje 135 milionů měsíčně.

Zdroj: https://globalbarrel.com

  Eskalace je způsob života. Kreml se nezastaví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com