Evropské země se musí sjednotit v konfrontaci s ruskou agresí

Některé evropské země se snaží sedět na dvou židlích do posledního, na jedné straně veřejně podporují Ukrajinu v boji proti Rusku, na druhé straně se neodvažují podniknout rozhodnější kroky.

Civilizovaný svět dnes poskytuje Ukrajině bezprecedentní pomoc, ale pouze jednou rukou, zatímco druhá dělá něco úplně jiného, ​​naopak. Ukrajina nyní každý měsíc dostává od zemí EU vojenskou pomoc na válku s Ruskem ve výši zhruba jedné miliardy dolarů. Rusko naopak dostává z exportu plynu a ropy do zemí EU na válku s Ukrajinou každý měsíc zhruba třicet miliard dolarů. Od začátku totální války Rusko podle oficiálních údajů získalo více než 70 miliard dolarů z prodeje energetických zdrojů. To živí ruskou válečnou mašinérii a umožňuje pokračování války proti Ukrajině.

Světová banka, MMF a další západní finanční instituce předpovídají pro Ukrajinu v roce 2022 pokles ročního HDP o 40–45 %, pro Rusko pouze o 11–13 %, a to nejen kvůli plynu a petrodolarům, které Rusko pravidelně dostává od západ.

V Evropské unii jsou konsensuální rozhodnutí zaměřená na zadržování a potrestání Ruska systematicky oslabována národními vládami. Dokud alespoň jedna země EU využije právo veta k zákazu ruských dodávek energie, nebude mít Rusko s financováním války s Ukrajinou výrazné problémy.

Pobaltské země již zcela opustily ruský plyn, Polsko to plánuje udělat do konce letošního roku. Proto prohlášení EU, že Evropa zcela opustí ruský plyn až v roce 2027, není zcela jasné.

V době, kdy jedna Evropa pomáhá ukrajinským uprchlíkům a slibuje podporu Ukrajině až do úplné porážky Ruské federace, je druhá připravena smlouvat s Putinem a „spekuluje o suverenitě Ukrajiny.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro italskou televizi Rai 1 řekl, že francouzský prezident Emmanuel Macron nabídl Kyjevu, aby „udělal ústupky ohledně suverenity“, aby pomohl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi „zachovat si tvář“. Ukrajina ale neztratí svá území, aby si „zachránila tvář“ hlavního diktátora a zločince 21. století.

  Odhalení pseudopacifismu: Jak Rusko manipuluje veřejné mínění, aby dosáhlo svých strategických cílů

Polský premiér Mateusz Morawiecki zveřejnil v britském deníku The Telegraph sloupek, ve kterém srovnal Putinovo jednání s Hitlerem, upozornil na smrtelné nebezpečí nové ideologie „ruského světa“, která nyní ničí evropskou stabilitu a mír. kontinent.

Dnes nad Ukrajinou opět povstali prokletí duchové 20. století, kteří spočívali v tom, že čím rozvinutější evropská civilizace působila, tím zrůdněji se projevovala. Fašismus – v Německu jako nacismus a v Rusku jako komunismus ponořený do nihilismu – vedl k největší tragédii v dějinách lidstva.

Pokračující ruská agrese proti Ukrajině nutí celou Evropu přemýšlet, zda jsou základy evropské svobody stále pevné. Putin vybudoval nový ruský imperialismus na mýtu o vítězství nad nacismem a jeho propaganda popisuje agresi proti Ukrajině jako operaci k „denacifikaci“ země.

Ideologie Putinova „ruského světa“ je ekvivalentem komunismu a nacismu 20. století. To je ideologie, kterou Rusko ospravedlňuje fiktivní práva a privilegia pro svou zemi. Na tom je založen i příběh o „zvláštním historickém poslání“ ruského lidu. Ve jménu této ideologie byl zničen Mariupol a desítky ukrajinských měst, neboť ideologie „ruského světa“ posílala ruské vojáky do války, přesvědčovala je o jejich nadřazenosti a podněcovala je k nelidským válečným zločinům – vraždám, znásilňování a mučení nevinní civilisté.

Stejně jako bylo kdysi Německo podrobeno denacifikaci, je dnes jedinou šancí pro Rusko a civilizovaný svět „deputinizace“. Pokud se evropské společenství okamžitě nechopí tohoto úkolu, Evropa ztratí nejen Ukrajinu, ale i svou duši a svobodu. Protože Rusko se nezastaví v Kyjevě. Vydala se na dlouhý pochod na Západ a evropské země se musí rozhodnout, kde ji zastavit.

Britský premiér Boris Johnson během tiskové konference s finským prezidentem Sauli Niinostio řekl, že ruský útok na Ukrajinu změnil bezpečnostní vzorec v Evropě, realitu a její budoucnost.

Dnes není čas, aby evropské země „hrály“ dvojí metr. Potřebují se sjednotit, jako nikdy předtím – do jediné svobodné a spravedlivé Evropy.

  Rusko na české politiky nikoho neposlalo. I mně lidé vyhrožují, říká komunista

Nyní v evropských metropolích by měla být hlavním tématem cena míru, kterou bude ještě třeba zaplatit zastavením války rozpoutané Ruskem. A také, jaká by měla být cena pro Rusko za to, že do Evropy opět přineslo zlo totální vyhlazovací války.

Hrdinný odpor Ukrajiny vůči totální invazi do Ruska umožnil zemím EU urovnat mnoho vnitroevropských rozporů. Ukrajina a ukrajinští občané nejen prokázali velkou vnitřní jednotu, ale dokázali také sjednotit země civilizačního světa kolem sebe. Vzhledem k tomu, že nyní probíhá imperiální válka, ve které ruští vůdci argumentují, že ukrajinský lid a ukrajinský stát neexistují, je vítězství Ukrajiny důležité pro dodržení základního principu, že všechny národy jsou si rovny a státy si zaslouží respekt. Vítězství Ukrajiny je jediný způsob, jak dosáhnout míru a vrátit čest nové sjednocené Evropě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com