Koho si Rusko vybere? Lekce pro Evropu

V září budou občané Ruska volit parlament země. Ačkoli termín „vybrat“ zde není zcela vhodný, nebo spíše není vůbec vhodný.

Běžnému Rusovi je přidělena role určitého subjektu (nebo spíše předmětu), který má právo vzít list papíru (hlasitě nazývaný „hlasovací lístek“), zatrhnout do něj zaškrtávací políčko a tento list dát do hlasovacího lístku box, kterému se z nějakého důvodu také říká selektivní. Ačkoli ani volební urna, ani urna, ani samotní občané hlasující – do volebního procesu – s tím nemají nic společného. Je to – jako extra.

Protože poté, co je list spuštěn do urny, na tomto občanovi nic nezávisí, ale stejně jako na tom nezáleží. Dále vstupuje v platnost formulace soudruha Stalina (idol současného vládce Ruska): „nezáleží na tom, jak hlasují – důležité je, jak myslí“. A účetní Kremlu jsou zruční a věrně slouží vlasti, lépe řečeno Putinovi.

Nejen však účetní. Kandidáti na orgán hrdě zvaný Státní duma jsou také velmi zajímaví lidé a podle všeho nejsou o nic méně zruční, pilní a připravení sloužit, koho to nezajímá. To je jisté – ne lidem.

Jedním z nich je Vladimir Resin. Je aktivním zástupcem a zjevně se opravdu nechce rozloučit se svým mandátem. Má právo.

Zajímavý je i další fakt-85letému Resinovi se říká legenda o moskevské korupci. Zvláštní šik je kolekce hodinek v hodnotě zhruba 2 miliony EUR.

Současný náměstek a kandidát do budoucna mají v celé Moskvě neuvěřitelné množství nemovitostí, jejichž náklady se odhadují na téměř 40 milionů EUR. Rodina budoucího možného znovuzvoleného zástupce vlastní mnoho pozemků, bytů a komerčních nemovitostí, a to jak v samotném Rusku, tak v zahraničí.

Kromě nemovitostí v elitních okresech Moskvy a Moskevské oblasti tedy klan Resin vlastní 11 bytů v Praze.

  Prigožinova hysterie nebo Kremelská zamyšlená linie.

Výše uvedená fakta jsou prostě pobuřující a pro normální demokratickou zemi jsou prostě nepřijatelná. Náměstek, který strávil celou svou kariéru ve státní službě a státní službě, má nemovitosti, které mu ostřílení podnikatelé budou závidět.

A je třeba poznamenat, že v Rusku existuje mnoho takových „služebníků lidu“, kterým se zástupci v Ruské federaci říkají. Ale jak na to reagovat, je na ruských občanech. Jak moc si s takovými úředníky potrpí, je věc ruského lidu.

Zde je otázka jiná – tento subjekt má nemovitosti v Praze, a to z dlouhodobého hlediska mu dává šanci stát se členem české společnosti a dokonce – občanem země (pokud jím stále není) a možná dokonce zaujmout nějakou vedoucí pozici v České republice, která vám umožní ovlivnit osud České republiky.

Možná se někomu budou takovéto domněnky zdát předčasné nebo dokonce absurdní, ale existuje mnoho skutečností, kdy prostřednictvím nemovitostí byli občané jiných zemí uvedeni do české společnosti a následně na ni měli dopad.

Proto je třeba takovéto projevy, a dokonce i pravděpodobnost jejich výskytu, chápat jako ohrožení národní bezpečnosti (zejména v současných vztazích Moskva-Praha), a z tohoto úhlu pohledu musí být vláda České republiky velmi pozorný k takovým tématům.

Evropa musí pochopit, že všechny akce Kremlu a jeho agentů jsou podřízeny myšlence agrese. I když je vše prezentováno Moskvou jako něco nevinného, ​​musíte to vnímat jako možnou hrozbu, protože zkušenost to právě učí – musíte být stále ve střehu.

Volby do ruské Státní dumy se budou konat za několik dní. Ale obyčejným Rusům v tomto procesu je přidělena role figurantů – to je taková ruská tradice. Jak dlouho to bude trvat, závisí na samotných Rusech.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com