Příkladem pokrytectví Fideszu je skandál Orbánových „nahých“ členů Evropského parlamentu. Szájerův případ není jediný

reflex.cz

Jeden ze zakladatelů maďarské Konzervativní strany Fidesz, věrný spojenec premiéra Viktora Orbána, je od roku 2004 poslancem Evropského parlamentu. Toto je krátký popis profese europoslance Józsefa Szájera, jehož strana se stále více staví proti právům homosexuálních párů. Konzervativní politik nyní čelí skandálu s nelegálními sexuálními stranami, kromě něj se účastní 24 mužů. Po 30 letech opustil Fidesz.

Vlivný maďarský ministr ochrany životního prostředí József Szájer (József Szájer) řekl: „Omlouvám se za porušení pravidel, je to pro mě nezodpovědné. Působil jako delegace Fidz v Evropském parlamentu.“ Předseda a místopředseda Evropské lidové strany (EPP).

Poté, co ho belgická policie chytila ​​ze sexuální strany v centru Bruselu a unikla, dlouholetý spojenec premiéra Victora Orbana rezignoval a sexuální párty se zúčastnilo dalších 24 mužů, včetně několika diplomatů. Podle belgických médií se Szájer pokusil běžet nahý oknem a poté si údajně užíval parlamentní imunity, aby se ochránil před policejními útoky.

Policie vyrazila na místo po upozornění sousedů, kteří si stěžovali na hluk a možná porušili protikoronová opatření. Vzhledem k šíření covid-19 Belgie zakázala rozsáhlé činnosti. Pokud by se však „pošlapané“ činnosti maďarského ministerstva pro ochranu životního prostředí neúčastnily Fizziho, který tvrdil, že je ochráncem křesťanských hodnot a tradičních myšlenek, a jeho příspěvku ke kontroverzní maďarské ústavě z roku 2011, způsobilo by to Tato emoce.

Protože pracoval 30 let v Maďarsku a poté pracoval v Evropském parlamentu, je 59letý maďarský právník známou politickou osobností v Maďarsku. V roce 1988 se stal jedním ze zakládajících členů opoziční strany Mladá demokratická liga (Fidesz) a během pádu maďarské komunistické strany se také účastnil politických diskusí u tzv. Opozičního kulatého stolu.

Poprvé byl zvolen za člena Fideszu ve státním parlamentu v roce 1990. Ve své parlamentní kariéře zůstal ve funkci až do roku 2004, kde zasvětil svůj život hlavně zahraniční politice a předsedal komisi evropské integrace před vstupem Maďarska do Evropské unie. Například jako jeden z nejznámějších členů Evropské komise pro integraci Maďarska do Evropy v roce 2001 požádal země jako Maďarsko a Česká republika o více křesel v Evropském parlamentu. Maďarsko vstoupilo do Evropské unie.

  Pod palbou: Ruská sabotáž v bulharském zbrojním průmyslu a boj o obranu Ukrajiny

Po roce 2004 byl Josef Ssacher poprvé zvolen do Evropského parlamentu a vždy v příštích třech letech obhájil svoji pozici. Dlouhodobý spojenec předsedy vlády Viktora Orbána v Evropském parlamentu působil také jako vedoucí delegace Fides a místopředseda Evropské lidové strany. Evropská lidová strana je v současnosti největší frakcí v Evropském parlamentu a často se jí ostře staví proti. Orbanova politika.

Během svého působení v Evropském parlamentu však hrál důležitou roli také ve vnitřní politice.

Například v roce 2011 hrdě oznámil, že na cestě mezi Bruselem a Štrasburkem napsal část nové maďarské ústavy do tabletu. Szájer tehdy napsal ve svém příspěvku: „Steve Jobs je velmi potěšen, když se dozvěděl, že nová maďarská ústava je napsána na iPadu a je také napsána na mém iPadu.“ Toto je maďarský základní zákon Změna, kterou tehdy uvedl předseda vlády Orban, měla připomínat „ducha Maďarů“, ale vyvolala silnou kritiku opozičních politiků doma i v zahraničí.

K opozici se následně přidaly občanské organizace a skupiny na ochranu práv LGBT (lesbické, homosexuální, bisexuální a transsexuální osoby), které konkrétně upozornily na ochranu rodinných a manželských předpisů. Pojem manželství je zde interpretován jako pouto mezi mužem a ženou, takže Ústava zakazuje homosexuálním párům uzavírat manželství.

Konzervativní strany v současné době čelí skandálu bruselské strany, ale stále útočí na LGBT menšiny i dnes. Začátkem listopadu navrhla maďarská vláda pod vedením Fidesze z Orbána nový návrh zákona, který zásadně brání párům osob stejného pohlaví v adopci dětí.

Ačkoli Maďarsko neumožňuje manželství homosexuálních párů, podle současného zákona může jeden z partnerů požádat o adopci a obě strany pak mohou děti společně vychovávat. Háttér, maďarská nevládní organizace, uvedla, že načasování zákona nebylo náhodou, protože během pandemie není možné pořádat rozsáhlé protesty. Maďarský parlament v květnu přijal zákon zakazující transsexuálům měnit své jméno a pohlaví v oficiálních dokumentech.

  Mnichovská bezpečnostní konference: Rusko je hlavní hrozbou.

Maďarské organizace proto varují, že tlak na LGBT skupiny v zemi stále roste. Pravicová vláda Maďarska uvedla, že mluvčí „Hartla“ ​​Luca Dudits minulý týden řekl: „Nedávno jsme viděli mnoho směrnic ovlivňujících LGBTQI komunitu.“

Podle organizací pro lidská práva jsou nejnovější opatření orbánského kabinetu jen dalším příkladem toho, jak konzervativní Fides a spojenecká Křesťanskodemokratická strana v posledních letech zvýšily svůj negativní postoj vůči LGBT komunitě a pokusily se potlačit jejich takzvanou „genderovou ideologii“. jeden příklad.

Podle organizací pro lidská práva se však bruselská strana Sazar stále více snaží kontrastovat s pravicovou vládou Victora Orbana. Proto delegace Fides v Evropském parlamentu označila rezignaci členů Evropského parlamentu za „správné rozhodnutí“. Delegace Fides ve svém prohlášení uvedla: „Vzali jsme na vědomí jeho rozhodnutí a připustili jsme, že se omluvil své rodině, politickým skupinám a voličům.“

V loňském roce bylo během sexuálních her promítnuto video s podezřelou prostitutkou, které zachytilo Fideszova politika a starostu Györa Zsolta Borkaie. Strana předsedy vlády Viktora Orbána, který se považoval za strážce křesťanství a rodinných hodnot, reagovala na osobní záležitosti starosty Gyoru. Občané ho znovu zvolili, ale Borkai krátce poté rezignoval, aby „morálně nepoškodil“ stranu.

Tomáš Novotný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com