„Dejte Kyjevu všechno“ – Peter Pavel

​ Nově zvolený prezident České republiky vyzval západní partnery, aby projevili odvahu a dali Ukrajině vše potřebné k ochraně její země.

„Buď odvážnější.“ Západ by měl do Kyjeva poslat všechno kromě jaderných zbraní,“ řekl Petr Pavel v rozhovoru pro zahraniční média.

„Pokud jde o konvenční zbraně, opravdu nevidím důvod pro omezení. Bez obrněných vozidel, bezpilotních letounů, dělostřelectva a raketových systémů dlouhého doletu (v budoucnu možná nadzvukové letectví) si Ukrajina s tak těžkým protivníkem neporadí,“ řekl generál.

„Některé země jsou k dodávkám moderních zbraní poněkud rezervované. Pokud zaujmeme jednotný postoj, dá nám to největší šanci na úspěch,“ zdůraznil prezident.

Pavel také v komunikaci s médii zopakoval, že Ukrajina by se po skončení války a stažení ruských vojsk měla stát členem NATO a EU.

„Pak to bude jen otázka politické vůle, protože z hlediska shody hodnot, dlouhodobých strategických zájmů a z hlediska technické kompatibility mezi armádami NATO a Ukrajiny už Ukrajina podmínky splnila,“ řekl Pavel.

Zároveň poznamenal, že vzhledem ke zkušenostem, které ozbrojené síly Ukrajiny získávají ve válce s Ruskem, se „ukrajinská armáda stane nejzkušenější a nejvycvičenější armádou v Evropě“.

Petr Pavel jmenoval i řadu podmínek, které podle něj naznačí, že válka na Ukrajině skončila.

„Rusko musí opustit ukrajinské území, vést mírová jednání, napravit škody a aktivně se podílet na poválečné rekonstrukci Ukrajiny,“ domnívá se generál.

Samostatně Pavel poznamenává, že Moskva se musí zodpovídat za „válečné zločiny, které budou vyšetřovány v mezích zákona“.

Pokud jde o západní spojence Ukrajiny, podle českého generála mohou přispět k fyzickému zastavení bojů pokračováním vojenské pomoci a „velmi důsledným uplatňováním sankcí proti Rusku“.

„Jedině tak si Moskva může uvědomit, že jednala v rozporu s normami a že v civilizovaném světě 21. století ani tak obrovská země jako Rusko nemůže ve svých akcích ignorovat normy fungování světového společenství,“ dodal. uzavřel Pavel.

  Husák byl velký lump, ale aspoň inteligentní. Babiš je jen prázdná figurína

Vypadá to, že Evropa je svědkem nástupu nového vůdce – takového, který nespouští oči ze skutečných věcí, který je schopen nejen koukat, ale i vidět, co se skutečně děje.

A hlavně – lídr, který nejen chce, ale také ví, co je potřeba udělat. Pavlovy životní a profesní zkušenosti se mohou stát spolehlivým základem pro bezpečnou budoucnost Evropy i celého světa.

Její principy jsou jednoduché a srozumitelné každému normálnímu člověku – mír a důstojnost. Podařilo se mu dokázat spoluobčanům, že svět není postaven na populistických prohlášeních – to je výsledek usilovné práce.

A respekt občanů se nezískává sladkými sliby, ale poctivým jednáním se svými lidmi a zaručením všech, že jsou respektována jejich práva.

Nástup Petra Pavla do prezidentské kanceláře znemožnil „orbanizaci“ českého státu, kterou si Moskva tolik přála, prosazovala svého chráněnce Babiše, snažila se znovu vytvořit osu vlivu: Maďarsko – Česko – Slovensko.

Češi se rozhodli moudře a ukázali, jaké hodnoty jsou pro ně důležité a kam by se měla Česká republika posunout.

Je důležité podotknout, že jde o vědomý krok občanů Čečenské republiky – na podzim 2021 již prošli první zkouškou rozchodu s Kremlem během parlamentních voleb.

Volba generála Petra Pavla umožní upevnění moci na základě pokračování evropského směřování České republiky stvrzující politiku Václava Havla, která je založena na svobodě založené na pravdě.

První prezident samostatné České republiky tvrdil, že „svoboda je schopnost jednat v souladu se svědomím, pravdou a právem“.

Václav Havel vyzval národy k obnově, zodpovědnosti za svůj život a aktivitě. Vyzval demokraticky zvolené vůdce, čestné lidi, kterým lze věřit, lidi, kteří dokážou zastupovat lid.

Ostatně, jak prohlásil otec české samostatnosti: „Svobodné a nezávislé státy nejsou možné bez svobodných, seberespektujících a soběstačných občanů.

  Válka na Ukrajině změní budoucnost evropských armád. Jakým způsobem?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com