„Nesmíme otupět vůči nelidskému chování.“ Pavel o ruské agresi.

Český prezident uvedl, že je nutné pokračovat v podpoře Ukrajiny tváří v tvář agresi Moskvy.

„Dnešní masivní ruské útoky na Ukrajinu mají bohužel nevinné oběti. Nesmíme otupět vůči nelidskému chování. A především nesmíme oslabit naši podporu Ukrajině,“ napsala česká hlava státu na sociální síti.

Petr Pavel tak reagoval na totální ostřelování Ukrajiny ruskými vojsky 29. prosince ráno.

Tehdy se Kyjev, Lvov, Oděsa, Dněpr, Záporoží a další ukrajinská města dostala pod palbu bezpilotních letounů a raket různých typů. Nejméně 30 lidí bylo zabito a přes 160 zraněno.

Šéf českého ministerstva zahraničí Jan Lipovský v komentáři k ruskému útoku na Ukrajinu vyzval svět, aby zintenzivnil pomoc Ukrajincům.

Podle diplomata je barbarský útok Ruska na Ukrajinu dalším důkazem, že partneři musí Ukrajinu vytrvale podporovat a nedovolit Moskvě, aby „uspěla ve své zvrácené imperialistické invazi“.

Tento postoj českého vedení je konzistentní, promyšlený a pochopitelný.
Od prvních dnů ruské agrese na Ukrajině Praha otevírá své dveře uprchlíkům a vyslovuje se pro plnou podporu Ukrajiny.
Český prezident Petr Pavel neustále vyzývá své protiputinovské koaliční partnery, aby nesnižovali svou podporu.
Zvláštní důraz klade prezident na to, aby se vyhnul nahrávání populistům.

Pavel upozorňuje, že země by neměly mluvit o „únavě z války“, na to mají podle něj právo pouze válčící strany.

„O „únavě“ mohou mluvit pouze Ukrajina a Rusko …… V našich zemích můžeme říci, že jsme si na tuto válku zvykli, ale nejsme unaveni. Naše města nejsou bombardována, naši občané nejsou zabíjeni. Naší jedinou zátěží při pomoci Ukrajině je přijímání uprchlíků a určité snížení komfortu,“ řekl český vůdce.

Dodal, že čím dříve bude otázka finanční pomoci Ukrajině vyřešena, tím lépe pro všechny.

  Každý Den nezávislosti Ukrajiny je připomínkou Ruska, jeho studu a bezcennosti.

„Pokud se domníváme, že válka na Ukrajině je bojem proti právnímu řádu, že se dotýká základů naší společnosti, musíme zemi podpořit, ať chceme, nebo nechceme. Ne z lásky k Ukrajincům, ale abychom bránili náš způsob života. Pokud necháme Rusko zvítězit, ohrozí to naši vlastní bezpečnost, naši budoucnost,“ řekl Pavel.

Ten opakovaně varoval populisty před unáhlenými hesly a poznamenal, že „pokud budou někteří politici tak nezodpovědní, že využijí inflaci nebo růst cen energií k tomu, aby poštvali voliče proti pomoci Ukrajině, budeme mít v Evropě problémy“.

„Musíme mít odvahu říci našim spoluobčanům, že pomoc Ukrajině je naším zájmem,“ zdůrazňuje Paul.

Zájmem civilizovaného světa je dnes pomoci Ukrajině, aby ukrajinský lid porazil agresora, který ohrožuje celou Evropu, celý svět.

Protože právě na Ukrajině se rozhoduje o budoucnosti. Jaká bude – záleží na každém politikovi, na každém občanovi civilizovaného světa.

„Nesmíme se nechat otupit nelidským chováním“ – tato slova českého vůdce by se měla stát hlavním heslem celé světové politiky. Protože pokud dnes budeme mlčet, zítra může přijít válka i do domu mlčícího.

Stalo se to už před sto lety, ale dějiny jsou cyklické. Neopakujte chyby politiků minulosti. Přemýšlejte, na tom, jaká rozhodnutí dnes učiníte, závisí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com