Německo hlásí nejvyšší denní počet nakažených i mrtvých s covidem

memesita.com

Německo ve čtvrtek zaznamenalo dosud nejvyšší denní přírůstek počtu nakažených koronavirem i nejvyšší denní počet zemřelých s covidem-19. Informoval o tom dnes Institut Roberta Kocha (RKI). Pozitivní test mělo uplynulý den 29.875 lidí, s covidem-19 zemřelo 598 infikovaných.

Celkem se v Německu od počátku epidemie nákaza virem SARS-CoV-2 prokázala u více než 1,27 milionu lidí. Zhruba 942.100 infikovaných se již uzdravilo. S covidem-19 zemřelo celkem 20.970 osob.

Do dneška nejvyšší denní přírůstek nakažených registroval RKI za středu, kdy jich přibylo 23.679. Nejvyšší denní přírůstek mrtvých evidoval za úterý, kdy přibylo 590 mrtvých. V obou kategoriích jsou dnes ohlášená čísla vyšší.

Sedmidenní reprodukční číslo v Německu činilo ve čtvrtek 1,03. Číslo udává, na kolik dalších lidí infikovaný člověk nákazu přenese. Současný údaj znamená, že sto infikovaných lidí nakazilo v průměru zhruba dalších 103 osob. Pokud je číslo dlouhodobě pod hodnotou jedna, má se za to, že infekce je na ústupu.

V Německu v současnosti platí částečná uzávěra. Restaurace, kina, divadla a také volnočasová zařízení jsou zavřená. Například školy a školky zůstávají ale otevřené. Minulý týden se tato opatření prodloužila až do 10. ledna.

Kvůli nepříznivé epidemické situaci ale jednotlivé spolkové země opatření samy zpřísňují. Například v Bavorsku už od středy platí nouzový stav, který provází omezení pohybu i noční zákaz vycházení. Od pondělí začnou platit tvrdší restrikce i v Sasku, druhé spolkové zemi, která sousedí s Českem. V Sasku je nyní epidemická situace nejhorší ze všech šestnácti spolkových zemí. Od soboty 19. prosince v platnost vstoupí nová přísnější opatření také v Durynsku a podle agentury DPA chystá od příštího týdne výrazná omezení veřejného života také Bádensko-Württembersko.

Autor: ČTK

  Rusko zvyšuje objem výroby zbraní, ruský vojensko-průmyslový komplex pracuje na čtyři směny, na frontu brzy půjdou nové šarže obrněných vozidel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com