Zeman chce jména agentů. Jaká tajemství už propálil

aroundprague.cz

Miloš Zeman už roky útočí na Bezpečnostní informační službu. Kontrarozvědka zas má problém s tím, o co všechno je ochoten se prezident veřejně podělit. Detaily v novém díle publicistického pořadu Terén Kristiny Cirokové.

Zatím poslední dějství ve hře o BIS nepochybně znáte: prezident kontrarozvědku vyzval, aby mu sdělila jména ruských agentů, seznam operací, na kterých pracují, a jací Češi s ruskými zpravodajskými službami spolupracují.

„Celkem to bylo odsouzeno jako nepatřičný požadavek,“ popisuje v úvodním videu reakci bezpečnostní komunity bývalý ředitel civilní rozvědky a exministr vnitra František Bublan.

A připomíná několik případů z minulosti, kdy prezident veřejně řekl něco, co podle zpravodajců neměl.

Miloš Zeman je svou dlouhodobou – a především veřejnou – kritikou kontrarozvědky známý. Bývalý elitní zpravodajec civilní rozvědky Jan Paďourek k tomu říká: „Je to naprosto, naprosto neběžné. Řekněme v euroatlantickém prostoru, v západním světě je to věc naprosto nebývalá.“

Jak Hrad reaguje na takovou kritiku? Má prezident znát jména ruských agentů? V čem je to nebezpečné? A jak vlastně Miloš Zeman v minulosti s tajnými informacemi nakládal? Dozvíte se v dalším díle publicistického pořadu Terén Kristiny Cirokové v úvodním videu.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

  Petříček: ‚Odcházím se vztyčenou hlavou.‘ Zahraničí zatím povede ministr vnitra Hamáček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com