Slovácko – Sparta 1:2, hosté museli otáčet, rozhodl navrátilec Pavelka

Autor: ČTK

Sparťanští fotbalisté po domácí porážce v derby vezou tři body z Uherského Hradiště, kde dokázali otočit výsledek zápasu se Slováckem a zvítězili 2:1. Před koncem rozhodl gól Pavelky, jeho první po návratu do Česka.

Pro Pavelku, který na Letnou přišel z turecké Kasimpasy v říjnu, to byl teprve druhý ligový gól ve Spartě. I ten první vstřelil na stadionu Miroslava Valenty na Slovácku, psal se rok 2012 a Sparta tehdy na Moravě zvítězila 4:1.

Nyní se raduje z mnohem těsnějšího, ale o to důležitějšího vítězství.

Pavelka ho zařídil necelých deset minut před koncem, kdy na pravé straně převzal přihrávku od Vindheima, v pokutovém území se uvolnil, připravil si balon na slabší levačku a přesnou střelou k bližší tyči překonal Bajzu.

Spartě trefil záložník či v (současné nouzi obránce) s číslem 8 teprve druhou výhru po koronavirové pauze. Tři z pěti zápasů po restartu Sparta prohrála.

„Tři body jsou pro nás strašně důležité. Potřebovali jsme se po porážkách zase chytit, věřím, že nám to pomůže i do dalších zápasů,“ prohlásil bezprostředně po utkání v televizním rozhovoru sparťanský trenér Václav Kotal.

Ani na Slovácku v neděli Sparta nezačala dobře, chabým bráněním nabídla domácím vedoucí branku, kterou po přiklepnutí exsparťana Michala Kadlece vstřelil nehlídaný Jurečka.

S rychlou odpovědí však přispěchal Juliš, nejlepší kanonýr ligy, který do prázdné brány zakončil akci obou Krejčích.

Bylo to poprvé, kdy do utkání výrazněji promluvil systém VAR. Pomezní rozhodčí Hurych totiž při gólu Sparty chybně signalizoval ofsajd, což videorozhodčí Orel napravil.

Po přestávce však jiný gól Sparty kvůli porušení pravidel naopak doporučil odvolat: Souček totiž získal míč pro zakončujícího Karlssona s pomocí faulu na Havlíka, o čemž se hlavní rozhodčí Machálek osobně přesvědčil u monitoru.

  Plíšková je v Torontu ve čtvrtfinále, jednička Šwiateková vypadla

I proto byl zápas po většinu času druhého poločasu dál otevřený, Sparta sice měla územní převahu, častěji držela míč, kombinovala, tlačila se vpřed, ale také Slovácko hrozilo. 

Tutovku měl dvacet minut před koncem Kalabiška, na kterého zapomněl Vindheim a Nita jeho hlavičku na brankové čáře se štěstím zastavil. 

„Mužstvo pracovalo velice dobře, ale rozhodlo chování hráčů v šestnáctce,“ mrzelo domácího trenéra Martina Svědíka. „Po vedoucím gólu jsme udělali rychle hrubou chybu a zbytečně inkasovali. To samé v závěru, kdy jsme nepřikryli prostor a nechali Pavelku zakončit.“

Pak už bylo pozdě na to, aby Slovácko na vývoj skóre jakkoli zareagovalo. Sparta si závěrečné minuty zkušeně pohlídala.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com