Shiffrinová v Courchevelu útočí na první vítězství v sezoně SP

idnes.cz

Američanka Mikaela Shiffrinová vede po úvodním kole z neděle odložený obří slalom Světového poháru v Courchevelu a útočí na první vítězství v sezoně a celkově 67. v kariéře. Suverénka tohoto ročníku Slovenka Petra Vlhová po chybě v závěru vypadla a poprvé v sezoně tak bude chybět na stupních vítězů.

Před druhým kolem, které ve Francii začne ve 13:00, vede trojnásobná vítězka SP Shiffrinová před dvojicí Italek. Marta Bassinová, jež v Courchevelu ovládla sobotní obří slalom, ztrácí sedm setin sekundy, Federica Brignoneová zaostává o 14 setin. Čtvrtá v pořadí Rakušanka Stephanie Brunnerová má manko už sedm desetin.

Jediná česká zástupkyně na startu Tereza Kmochová se ve slunečných podmínkách vydala na trať opět jako poslední s číslem 68 a skončila na 57. místě, předposlední z lyžařek, které dokončily. Na Shiffrinovou ztratila 9,7 vteřiny.

Mistryně světa v obřím slalomu Vlhová ve své jízdě na Shiffrinovou ztrácela, na třetím mezičase o pět desetin, nakonec se do cíle nedostala. Slovenka, jež má zatím z pěti závodů tři výhry a dvě třetí místa, minula předposlední branku.

Pětadvacetiletá Shiffrinová naposledy vyhrála závod SP 26. ledna v Bansku, kde ovládla super-G. Poté se kvůli náhlému úmrtí otce stáhla a do seriálu se vrátila až letos v listopadu při slalomu v Levi.

Autor: ČTK

  Na OH se představí pět českých tenistek, muži po dlouhé době chybí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com