Lidé mohou v Praze přispět do primátorské potravinové sbírky

domaci.ihned.cz

Lidé dnes mohou v Praze přispět do primátorské potravinové sbírky. Potraviny, dětské pleny nebo hygienické potřeby mohou přinášet od 10:00 do 18:00 na sběrné místo před budovou Nové radnice na Mariánském náměstí. Pomoci mohou i finančním darem, který poslouží k nákupu potravin pro potřebné. Lidí v nouzi začalo v Česku přibývat kvůli epidemii koronaviru a opatřením proti jejímu šíření.

Ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj Věra Doušová ve středu ČTK řekla, že zatímco v dobách před pandemií koronaviru rozdávala banka v metropoli a středních Čechách lidem asi 30 potravinových balíčků denně, na jaře to bylo 300 až 500. Nyní se podle ní rozdává asi 100 až 300 balíčků za den. Praha plánuje bance přispět milionem korun, dnes o tom budou rozhodovat zastupitelé.

Na zvýšenou potřebu potravin a dalších nutných věcí pro lidi v nouzi upozornila už v listopadu podzimní část celonárodní potravinové sbírky. Za jediný den tehdy lidé v obchodech darovali 440 tun zboží pro potřebné. Z toho 396 tun potravin a 44 tun hygienických potřeb. Bylo to dosud nejvíc v této akci.

Autor: ČTK

  Deset tisíc neočkovaných policistů na odchodu? Zde jsou čísla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com