Ruský vědec vypadl z okna, na těle měl bodné rány. Dřív pracoval na vakcíně

Záhadná smrt ruského vědce, který spolupracoval na vývoji vakcíny proti koronaviru, vyvolává otázky. Muže nalezli pod okny šestnáctipatrového domu. Jeho nehybné tělo neslo stopy pádu, vyšetřovatelé ale objevili i bodné rány.

Alexandr Kaganskyj, respektovaný vědec specializující se na genetiku a molekulární biologii, podle webu Fontanka.ru news navštívil v petrohradském domě svého přítele z dětství. Společně slavili narozeniny.

Několik hodin poté místní objevili mrtvého vědce jen ve spodním prádle na dvorku bytového domu. „Podle předběžných údajů došlo k mužově smrti v důsledku zranění při pádu z velké výšky,“ uvedli vyšetřovatelé v tiskové zprávě.

Otázníky ale vyvolaly bodné rány na na těle zemřelého vědce. Okamžitě zadrželi spolužáka s podezřením na vraždu. Pětačtyřicetiletý muž, kterého Fontanka.ru identifikuje jako novináře provládního deníku Nezavisimaya Gazeta Igora Ivanova, tvrdí, že vědec se pobodal sám.

Policisté zadržovali novináře 48 hodin. Propustili jej poté, co Ivanov vypověděl na detektoru lži. Podle vyšetřovatelů je pravděpodobná varianta, že se jednalo o sebevraždu.

Kaganskyj působil na Dálněvýchodní federální univerzitě, kde vedl Centrum pro genomovou a regenerativní medicínu. Zabýval se vývojem léku na rakovinu, po udeření koronavirové krize začal spolupracovat se skotskými vědci na vývoji vakcíny proti koronaviru.

V květnu tři lékaři vypadli z okna za nejasných okolností. Všichni poukazovali na nedostatek ochranných pomůcek nutných pro boj s pandemií.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Čína vyslala bojová letadla přes dělicí linii k Tchaj-wanu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com