Za co Češi utrácejí na Vánoce nejvíce

sdeleni.idnes.cz

Štědrý den je pro většinu lidí spojen s obdarováním blízkých i výjimečnou příležitostí, kdy koupit hodnotné dárky – třeba drahý telefon nebo notebook. Češi přitom v posledních letech vydají za vánoční dárky zhruba o tisícovku více než v roce předchozím.

Stále častěji se přitom utrácí ve „středních kategoriích“. To odpovídá pořizování elektroniky nebo spotřebičů, i když velké peníze tradičně padnou také na kosmetiku a oblečení.

Špatně spočítané výdaje mohou působit potíže

Zejména s pořizováním hodnotnějších darů se pojí velké zatížení rozpočtu a někteří tak nákup nezbytných věcí odkládají právě až na Vánoce. A to i za předpokladu, že jde o důležité věci, jako jsou zimní boty, teplé oblečení nebo kosmetika a drogerie. V letošním roce většina respondentů uvedla, že právě za tyto položky utratí i několik tisíc korun… a nákupy tím zdaleka nekončí.

Vedle důležitých věcí se stále častěji utrácí za dárky v cenové kategorii od 5 000 do 10 000 Kč, což odpovídá například mobilnímu telefonu. Někdo také nechává na Vánoce koupi dioptrických brýlí, jízdního kola, zahradní techniky nebo nábytku. Právě u takových věcí pak může dojít k vyčerpání rozpočtu, třeba pokud byla ve slevě dlouho vyhlížená sekačka.

Abyste si nenechali ujít výhodnou nabídku a nedostali se do finančních problémů, může pomoci rychlá online půjčka, pro jejíž sjednání postačí mobil s připojením k internetu. Snadno tak požádáte třeba hned v obchodě a protože schválení netrvá déle než 5 minut, obratem znáte výsledek. Kdo používá stejnou banku nebo ta jeho podporuje okamžité platby, může penězi během chvíle zaplatit.

Řešení má i rozpočet vyčerpaný po svátcích

Návštěva všech blízkých si obvykle vyžádá alespoň malé dárky, jejichž cena se velmi rychle nasčítá. Hlavně v momentě, kdy chce člověk druhým udělat opravdu radost a vydá tak kolikrát více, než původně zamýšlel. Zatížení rozpočtu se u většiny domácností projevuje až po svátcích, kdy radovánky s rodinou skončily a nákupní nálada se dala na ústup. Dopad ale mohou pocítit i ti, co na Vánoce původně nepřekročili stanovený limit a nakupovali s rozvahou.

  Pražská burza uzavřela nejsilnější za poslední dva a půl týdne

Řada výdajů totiž chodí neohlášeně, přitom vyžadují de facto okamžitá řešení. Třeba rozbitá televize pár dní před koncem roku, kdy běží silvestrovské pořady, nebo lednička, která uchovává připravené jídlo. Desetitisícový výdaj tak může způsobit jak finanční problémy, tak zkazit náladu. Záchranou může být společnost, která vám dokáže půjčit online i v takto hektické době a připsat vám peníze na účet do pár minut.

Zdroj: https://sdeleni.idnes.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com