V senátních volbách v Georgii sahají obě strany po jednom mandátu

Druhé kolo senátních voleb v americkém státě Georgia je nebývale těsné. Po sečtení velké většiny hlasů sahají demokraté i republikáni každý po jednom senátorském mandátu. Konečný výsledek by mohl být podle úřadů znám kolem poledne místního času (18:00 SEČ).

Po sečtení 96 procent hlasů vede demokratický kandidát Raphael Warnock o jeden procentní bod nad republikánskou obhájkyní senátorského křesla Kelly Loefflerovou, uvedla sondážní agentura Edison Research. Ve druhém souboji má podle televize CNN republikánský senátor David Perdue náskok pouhých 456 hlasů před demokratem Jonem Ossoffem.  

„Je to velmi těsné,“ řekl CNN státní tajemník Brad Raffensperger, který je v Georgii nejvyšším dohlížitelem nad konáním voleb. „Doufejme, že do poledne (18:00 SEČ) budeme mít lepší představu o tom, kde se nacházíme.“ Během (místní) noci bude sčítání dočasně přerušeno, dodal.

Výsledek rozhodne o tom, která z politických stran ovládne tuto komoru amerického Kongresu a jak bude moci zvolený prezident Joe Biden prosazovat své legislativní plány. Aby demokraté měli v Senátu většinu, museli by v Georgii zvítězit oba jejich kandidáti.

  Státy EU se shodly na prodloužení dočasné ochrany Ukrajinců v Evropské unii

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com